04 march 2017, 16:40 Sport views 3045
Medalia de bronz pentru Moldova
04 march 2017, 16:40 Sport views 3045

Medalia de bronz pentru Moldova

Iulia Leorda a devenit premiantă a Campionatului Europei (CE) la lupte feminine printre sportivii sub vîrsta de 23 de ani („Under-23").

Sportiva din Moldova a cîştigat medalia de bronz în categoria de greutate peste 53 kg. Medalia ei este a treia cîştigată de sportivii noştri în cadrul turneului.

Luptătoarea din selecţionata Moldovei „Under-23" a obţinut trei victorii în turneu şi a pierdut doar o dată. În 1/8 de finală ea a fost mai puternică decît adversara sa din Bulgaria, iar în sferturile de finală a învins-o pe reprezentanta Rusiei. În lupta semifinală, victoria în care ar fi permis continuarea disputei pentru medalii de valoare mai mare, Iulia Leorda a cedat reprezentantei Azerbaidjanului. Fiind însă hotărîtă să nu vină de la CE fără medalie, ea a învins-o la toate aspectele pe sportiva din Polonia, cu scorul convingător de 10:0.

Precizăm că, anterior, la Campionatul Europei la lupte "Under-23", care a avut loc în Ungaria, pe locuri premiante s-au situat încă doi sportivi moldoveni. Anastasia Nichita a devenit deţinătoare a medaliei de argint în categoria de greutate peste 60 kg, iar Ion Zamfirov a cîştigat bronzul în competiţiile la lupte libere în categoria de greutate peste 57 kg.

Source: noi.md

Keywords:

medalie , lupta , sport

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1773
Populația:
1352 locuitori

Delacău este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Delacău și Crasnaia Gorca. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Grigoriopol și la 50 km de Chișinău. Populaţia satului Delacău alcătuia 1352 de oameni în anul 2005. Satul Delacău a fost menționat documentar în anul 1773.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.