08 april 2017, 14:45 Sport views 5047
Moldoveanca a devenit vicecampioană mondială printre tineret
08 april 2017, 14:45 Sport views 5047

Moldoveanca a devenit vicecampioană mondială printre tineret

Anastasia Nichita a cucerit medalia de argint la Campionatul Mondial de lupte libere printre tineret, care s-a desfășurat în orașul finlandez Tampere. Ea a fost înfrîntă doar de japoneza Yuzuru Kumano.

Până a ajunge în ultimul act la 59 kg, Nichita a obținut trei victorii de senzație: 8-6 cu Jing Jiang (China), 10-0 cu Nabira Esenbaeva (Uzbekistan) și 7-4 cu Grace Jacob Bullen (Norvegia), campioana europeană în exercițiu printre tineret. Anul trecut, Anastasia s-a clasat pe locul secund și la Mondialul printre cadeți.

În schimb, luptătorii de stil liber au fost eliminați devreme la Mondialul de tineret din Finlanda. Singurul care a obținut o victorie este Maxim Carabadjac. Alți șase sportivi moldoveni, Ion Topală, Petru Crăciun, Ștefan Tonu, Andrian Grosul, Dmitri Ceacusta și Samhan Jabrailov, au pierdut încă în prima luptă.

Source: ipn.md

Keywords:

sport , lupta , medalie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
618 locuitori

Mihuleni este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Mihuleni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, amplasat pe malul rîului Ciorna, la o distanță de 4 km de orașul Șoldănești și la 112 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 618 oameni. Prima atestare documentară a Mihulenilor datează din anul 1609.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.