02 may 2019, 16:35 Sport views 13048
Şahistul moldovean cu cinci victorii consecutive la campionatul naţional
02 may 2019, 16:35 Sport views 13048

Şahistul moldovean cu cinci victorii consecutive la campionatul naţional

Maestrul FIDE Ivan Schiţco a obţinut ieri a cincea victorie consecutivă la campionatul naţional, liga superioară, care se desfăşoară la Clubul republican de şah şi Joc de dame.

În runda a şasea a turneului, el l-a învins pe Bogdan Pavlenco. Printre învinşii lui mai figurează Liviu Cerbulenco, Pavel Vavric, marele maestru internaţional Vladimir Hamiţevici, maestrul internaţional Nichita Morozov. Unica înfrîngere înregistrată i-a fost administrată în prima rundă a competiţiei de marele maestru internaţional Dumitru Svetuşchin. Astăzi, liderul va juca cu maestrul internaţional Anatolii Zajarnyi.

Ivan Schiţco este urmat în clasament de Andrei Macovei şi Vladimir Hamiţevici, care totalizează cîte 4,5 puncte fiecare, Ruslan Soltanici şi Dumitru Svetuşchin, care au acumulat cîte 3 puncte. Ruslan Soltanici a fost învins ieri de Pavel Vavric. „A fost o poziţie dinamică, complicată pe tablă, care necesita mutări exacte. Am fost într-o uşoară criză de timp, am greşit şi am cedat", astfel a comentat Ruslan Soltanici eşecul suferit.

În concursul feminin, pe primul loc se situează maestrul internaţional Svetlana Petrenco, cu maximum de puncte acumulate (6). Pe locul doi, cu 4 puncte la activ, se clasează Valentin Verbin.

Ivan Schiţco a luat startul la campionat, conform coeficientul său ELO egal cu 2416, de pe poziţia a cincea. Primul în top la acest capitol este Dumitru Svetuşchin (2605 puncte). În concursul feminin, lider detaşat cu 2143 puncte este Svetlana Petrenco. Campionatul se va încheia pe 7 februarie.

Source: moldpres.md

Keywords:

șah , Campionat , sport

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1554
Populația:
1007 locuitori

Glinjeni este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Glinjeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 10 km de orașul Șoldănești și la 122 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1007 oameni. Satul Glinjeni este atestat documentar la 20 aprilie 1554.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.