19 april 2019, 12:15 Sport views 15743
Pariurile sportive, din nou, legale în Republica Moldova
19 april 2019, 12:15 Sport views 15743

Pariurile sportive, din nou, legale în Republica Moldova

Grupul Kambi cu sediul în Malta, dar controlat de un milionar din Suedia, anunță că a semnat un acord cu Loteria Națională a Bulgariei privind desfășurarea afacerilor cu pariuri sportive pe piața Republicii Moldova.

Asta după ce anul trecut Loteria Națională a Bulgariei, care operează marca 7777.bg, a cîștigat licitația lansată de Agenția Proprietății Publice din Moldova pentru un contract de 15 ani pentru desfășura loteria națională, cît şi pariuri on-line și cu amănuntul, ca parte a unui parteneriat public, transmite mold-street.com.

Contractul include, de asemenea, o prevedere pentru Kambi de a furniza Loteriei Naționale a Moldovei case de pariuri on-line și cu amănuntul, operatorul fiind așteptat să intre în Republica Moldova în vară.

Loteria Națională SA din Bulgaria a cîștigat anul trecut dreptul de a oferi pariuri sportive în Moldova, unde astfel de activități au fost interzise timp de cîțiva ani, ca urmare a unor schimbări în legislație la inițiativa liderului democrat Vladimir Plahotniuc.

Efectul a fost pierderi de milioane de lei pentru bugetul de stat și trecerea în ilegalitate a acestui business foarte popular.

Loteria Națională SA poate funcționa acum însă și ca o casă de pariuri sportive în Moldova în decurs de 15 ani, după ce a lansat la finele anului trecut Loteria Națională a Moldovei.

Kambi va oferi operatorului său o serie de aplicații pentru pariuri sportive, iar planurile sînt de a intra online în următoarele cîteva luni, după care va urma și o lansare de vînzare cu amănuntul.

Pariurile sportive sînt interzise în Moldova, dar la sfîrșitul anului 2016, a fost adoptată legislația care să reglementeze activitatea în cadrul unui monopol public-privat.

Source: mold-street.com

Keywords:

sport

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1708
Populația:
59 locuitori

Orehovca este un sat din cadrul comunei Salcia, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Taraclia și la 176 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 59 de oameni. Satul Orehovca a fost menționat documentar în anul 1708 cu denumirea Bisericuța.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.