25 september 2019, 12:00 Sport views 4248
Voluntarii „Voievod” i-au învățat pe danezi să joace pe ritmuri moldovenești (Foto)
25 september 2019, 12:00 Sport views 4248

Voluntarii „Voievod” i-au învățat pe danezi să joace pe ritmuri moldovenești (Foto)

În perioada 17-21 septembrie, delegația din Republica Moldova formată din voluntarii Mişcării Naționale „Voievod", YMCA şi cei ai Federației „Voievod" au efectuat o vizită de studiu în Danemarca, în cadrul organizatiilor YMCA şi Y's Mens Danemarca.

Astfel, pe parcursul a 4 zile, moldovenii au avut parte de vizite la oficiile YMCA în orașul Arhus, sălile de activități Y's Mens în comunele Kjellerup şi Silkeborg, fiind familiarizați cu metodele lor de lucru.

De asemenea, grupului i-a fost organizată o vizită la centrul de plasament pentru bătrîni, care nu au rude şi nu sînt în stare să trăiască de sine stătător.

În cadrul vizitei într-una din școlile YMCA, delegația din Moldova a oferit master-classuri de dansuri populare moldoveneşti, aerobică şi arte marțiale în stil Voievod.

Grupul din Moldova a avut parte de asemenea de un program turistic, vizitînd oraşul Arhus şi castelul de vară al Reginei Margareta din Arhus. De asemenea, participanții la vizita de studiu au vizitat oraşul Silkeborg, o fermă modernă de vaci, dar şi litoralul Mării Nordului.

„Am remarcat curățenia deosebită, spiritul creştin a societății, simțul echității reale în societate", au menționat voluntarii „Voievod" la finalul vizitei.

Source: noi.md

Keywords:

Voievod , sport , Danemarca

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1892
Populația:
106 locuitori

Şumna este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bulhac și Şumna. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Rîșcani și la 173 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 106 oameni. Satul Șumna a fost menționat documentar în anul 1892.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.