12 december 2019, 11:30 Sport views 3667
În Chișinău a avut loc primul campionat național la para-judo
12 december 2019, 11:30 Sport views 3667

În Chișinău a avut loc primul campionat național la para-judo

Primul campionat național la para-judo s-a desfășurat la Școala specializată "Oleg Crețul" din capitală, au informat miercuri, 11 decembrie, surse din cadrul Federației Sportive Naționale pentru Persoane cu Dizabilități, relatează NOI.md cu referire la moldpres.md.

Premianți ai turneului au devenit: Valeriu Popov (60 kg), Marcel Cazac, Oleg Nemțan, ambii la categoria de greutate pînă la 81 de kilograme, Oleg Crețul, Ion Cernei, ambii la categoria 90 de kilograme și Ion Basoc (100 kg).

"O premieră se asociază, de regulă, cu destule dificultăți. Le-am depășit și am organizat acest campionat. Viitoarea ediție va beneficia, la sigur, de un număr mai mare de participanți", a declarat pentru agenție prorectorul Universității de Stat de Educație Fizică și Sport, Dumitru Eșanu, care patronează Federația de profil.

Oleg Cretul este deocamdată unicul sportiv paralimpic moldovean care a obținut biletul de acreditare la Jocurile Paralimpice de la Tokyo (2020). În clasamentul mondial el ocupă locul cinci.

Source: moldpres.md

Keywords:

sport , Campionat

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
490 locuitori

Maximeni este un sat din cadrul comunei Javgur, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Cimișlia și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 490 de oameni. Satul Maximeni a fost menționat documentar în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.