21 may 2021, 11:30 Sport views 2907
Anastasia Nichita a devenit campioană europeană U-23
21 may 2021, 11:30 Sport views 2907

Anastasia Nichita a devenit campioană europeană U-23

Luptătoarea din R. Moldova Anastasia Nichita repetă performanța înregistrată în anul 2019. Sportiva a cîștigat pentru a doua oară titlul european Under-23.

Anastasia Nichita, eleva antrenorului Tudor Cîrlan, le-a învins în lupte la categoria de greutate 59 kg pe Anna Fabian din Serbia, Anne Beatrice Nuernberger - din Germania, Solomiia Vynnyk - din Ucraina și Tamara Dollak, sportivă din Ungaria. Astfel, sportiva este cîștigatoarea titlului de campioană europeană U-23.

La aceeași competiție, la categoria 65 kg, luptătoarea Irina Rîngaci a trecut de Nerea Blanco (Spania) și Kamila Kulwicka (Polonia), iar în finală o va întîlni pe ucraineanca Kateryna Zelenych.

Anastasia Nichita este multiplă campioană europeană și mondială printre cadeți, juniori și tineret. În 2019, ea a ocupat locul 5 la campionatele mondiale de seniori, organizate la Nur-Sultan, în Kazahstan, performanță care i-a adus calificarea la Jocurile Olimpice din acest an de la Tokyo.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1919
Populația:
1119 locuitori

Mîndreştii Noi este un sat din cadrul comunei Bilicenii Noi, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Sîngerei și la 115 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1119 oameni. Satul Mîndreștii Noi a fost înființat în anul 1919.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.