23 may 2021, 09:30 Sport views 3689
Moldoveanca Irina Rîngaci a obținut medalia de aur la Europenele U-23
Photo: ipn.md
23 may 2021, 09:30 Sport views 3689

Moldoveanca Irina Rîngaci a obținut medalia de aur la Europenele U-23

Moldoveanca Irina Rîngaci a devenit campioană europeană pentru a doua oară în ultima lună. După ce în aprilie a cucerit titlul la nivel de seniori, aseară, luptătoarea a cîștigat medalia de aur la Europenele rezervate sportivilor cu vîrsta de pînă la 23 de ani.

La competiția continentală, ce se desfășoară la Skopje, Rîngaci a învins-o în finala categoriei de greutate de pînă la 65 de kilograme, pe ucraineanca Katerina Zelenîh. Moldoveanca s-a impus cu scorul de 8-5.

"Mă bucur enorm că am reușit din nou să urc pe prima treaptă a podiumului și iarăși a răsunat imnul. Am niște emoții foarte frumoase, pozitive. A fost cumva și de așteptat că o să fiu pe primul loc, mai ales după campionatul european de seniori. Este un rezultat foarte bun, cu o concurență foarte mare.", a spus luptătoarea, Irina Rîngaci.

"Ea a reușit să demonsrtreze și să reconfirme rezultatul obținut la Europenele de seniori, ceea ne dă încredere și ne motivează să reprezentăm Republica Moldova la cel mai înalt nivel.", a afirmat antrenorul, Andrei Chiperi.

Irina Rîngaci este a doua sportivă din Moldova care urcă pe prima treaptă a podiumului la concursul din Macedonia de Nord. O zi mai devreme, Anastasia Nichita a cucerit medalia de aur în categoria de pînă la 59 de kilograme.

La aceeași competiție, alte trei medalii, pentru Moldova, au obținut luptătorii de stil liber. Nicolai Grahmez și Radu Lefter s-au ales cu „argint„ la categoriile de greutate de 70 și, respectiv, 97 de kilograme, iar Gheorghe Erhan s-a clasat pe treapta a treia a podiumului la 92 de kilograme.

Source: noi.md

Keywords:

sport , Campionat , medalie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1880
Populația:
450 locuitori

Hîrtop este un sat din cadrul comunei Plopi, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Cantemir și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 450 de locuitori. Satul Hîrtop a fost înființat în anul 1880.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.