09 january 2021, 11:30 Sport views 3467
Un renumit boxer a murit în urma unui cumplit accident la Călărășeuca
09 january 2021, 11:30 Sport views 3467

Un renumit boxer a murit în urma unui cumplit accident la Călărășeuca

În urma accidentului rutier, produs în satul Călărășeuca, Ocniţa, și-a pierdut viața unul dintre cei mai renumiți pugiliști din țara noastră, Vasile Belous.

El a pierdut controlul volanului şi s-a lovit violent de gardul de piatră de la Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului din localitate. Vasile Belous avea 33 de ani şi a lăsat în urmă o soție și doi copii. Mentorii şi colegii de breaslă ai sportivului sînt şocaţi de cele întîmplate, scrie publika.

"A fost un sportiv foarte tehnic. Sportivi cu așa tehnică sînt puțini în Moldova. A fost o personalitate, un om foarte dedicat. Tot ce îi spuneam, îndeplinea. A avut încredere în mine, nu m-a trădat niciodată. A fost un luptător mare. Regretăm foarte mult că s-a întîmplat ceea ce s-a întîmplat.", a spus Petru Caduc, antrenor.

"A fost un sportiv de performanță, mîndria boxului moldovenesc. A participat la Jocurile Olimpice și, într-adevăr, este o tragedie foarte mare ceea ce s-a întîmplat. Condoleanțe pentru familia îndurerată și toți oamenii dragi lui.", și-a exprimat regretul Igor Untilă, antrenor al lotului național de box.

Vasile Belous s-a născut în satul Unguri, raionul Ocnița. Din 2004 a fost antrenat de Petru Caduc la școala de box din Grimăncăuți. Belous a participat la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012, a cucerit medalia de bronz la Campionatul European în 2017 și a fost multiplu campion național și premiant al turneelor internaționale.

Source: noi.md

Keywords:

box , accident , moarte

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1820
Populația:
1985 locuitori

Negrea este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Negrea este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Hîncești și la 62 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1985 de oameni. Satul Negrea a fost menționat documentar în anul 1820.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.