02 april 2023, 12:00 Sport views 1859
Anastasia Nichita, marea cîștigătoare a turneului internațional Zagreb Open
02 april 2023, 12:00 Sport views 1859

Anastasia Nichita, marea cîștigătoare a turneului internațional Zagreb Open

Anastasia Nichita a început în forță noul sezon internațional de lupte. Campioana mondială en-titre s-a clasat pe primul loc la Zagreb Open, primul turneu internațional al anului din categoria Ranking Series.

Evoluînd la categoria de greutate 59 kg, cea mai bună sportivă a anului trecut din Rep. Moldova, a încheiat aproape toate confruntările din capitala Croației înainte de expirarea timpului regulamentar.

Ea a fost declarată învingătoare prin superioritate tehnică (se acordă cînd diferența e de cel puțin 10 puncte) în luptele cu azera Alyona Kolesnik (11-0) și cu unguroaicele Viktoria Borsos și Nikolett Szabo (10-0, în ambele cazuri), transmite radiochisinau.md.

Doar japoneza Yui Sakano a reușit să opună rezistență sportivei noastre, dar a fost, totuși, nevoită la final să piardă cu scorul de 0-7.

În concursul feminin, luptătoarele din Rep. Moldova au mai reușit două clasări pe podium, prin Mariana Drăguțan (locul 2, cat. 55 kg) și Irina Rîngaci (locul 3, cat. 68 kg). Sîmbătă, 4 februarie 2023 în concurs va intra și Iulia Leorda (cat. 53 kg).

La greco-romane, Alexandrin Guțu a încheiat pe locul 2 concursul categoriei 77 kg, fiind învins în finală de iranianul Mohammadali Abdolhamid Geraei.

Pînă a ajunge în ultimul act, luptătorul din Rep. Moldova a trecut de sportivi din Finlanda, Lituania, Iran și Croația. În același stil de lupte, Artiom Deleanu (55 kg) s-a clasat pe locul 5. Alți doi luptători, Vitalie Eriomenco (63 kg) și Valentin Petic (73 kg) vor evolua în concurs sîmbătă, 4 februarie, respectiv, duminică, 5 februarie 2023.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1660
Populația:
1526 locuitori

Sturzeni este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Sturzeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Rîșcani și la 187 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1526 de oameni. Satul Sturzeni a fost menționat documentar în anul 1660.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.