29 december 2020, 14:30 Health views 26981
29 december 2020, 14:30 Health views 26981

Studiu: Lipsa odihnei afectează mai mult femeile decît bărbații

Foto: informing.ru

Lipsa somnului poate provoca boli cardiovasculare mai mult la femei decat la barbati, se arata intr-un studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea Duke din Statele Unite, aparut pe site-ul eurekalert.org.

Studiul a aratat ca lipsa odihnei creste riscul bolilor cardiace si a doua tipuri de diabet. Cercetatorii au constatat ca femeile sunt mai predispuse la aceste riscuri decat barbatii.

"Studiul arata ca lipsa somnului, sau cat de des se trezesc din somn in timpul noptii, precum si cat de repede adorm la loc subiectii, toti acesti factori au consecinte mult mai serioase asupra sanatatii femeii decat a barbatului", a declarat Edward Suarez, profesor al Universitatii Duke. Lipsa somnului creste, de asemenea, riscul de boli cardiace, depresie si probleme psihologice, in cazul femeilor.

Persoanele care dorm mai putin de 7 ore pe noapte au un risc mare de a face boli de inima. Mai ales femeile de peste 60 de ani care dorm 5 ore sau mai putin pe noapte au un risc de doua ori mai mare de a se imbolnavi de inima fata de cele care se odihnesc suficient.

Source: www.ziare.com

Keywords:

somn , femei , barbați , studiu

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1774
Populația:
5447 locuitori

Hîrbovăţ este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Hîrbovăţ este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 12 km de orașul Anenii Noi și la 44 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 5447 de oameni. Satul Hîrbovăț este menționat documentar în anul 1764.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.