27 march 2020, 01:00 Health views 21560
Oamenii de știință despre o calitate nebănuită a vinului roşu
Photo: directpress.ru
27 march 2020, 01:00 Health views 21560

Oamenii de știință despre o calitate nebănuită a vinului roşu

Componenta sănătoasă a vinului, resveratrolul, ar putea contracara efectele negative ale zborului în spaţiu sau ale sedentarismului asupra oamenilor.

Un nou studiu publicat în Jurnalul FASEB sugerează că un aport zilnic de resveratrol previne efectele negative ale imponderabilităţii simulate asupra metabolismului muşchilor şi al oaselor.

Raportul descrie o serie de experimente realizate pe şobolani cu simularea imponderabilităţii din cadrul unui zbor în spaţiu. Grupul de test care a primit resveratrol nu a dezvoltat rezistenţă la insulină şi nici pierderi ale densităţii minerale osoase precum cel care nu au primit resveratrol.

"Există dovezi de necontestat care arată că organismul uman are nevoie de activitate fizică, dar, pentru unii dintre noi, prestarea acestei activităţi nu este uşor de realizat. Un mediu cu gravitate redusă face ca acest lucru să fie aproape imposibil de realizat pentru astronauţi.

Dar şi aici, pe Terra, barierele din calea activităţii fizice sînt la fel de provocatoare, fie că este vorba de o boală, o accidentare sau o slujbă de birou. Resveratrolul nu este un substitut pentru exerciţii, dar ar putea încetini ritmul de deteriorare a aparatului locomotor pînă cînd persoana poate începe din nou să facă mişcare", susţine Gerald Weissmann, redactor şef al FASEB Journal.

Oamenii de ştiinţă au studiat şobolani, care au fost plasaţi în condiţii de imponderabilitate prin suspendarea de coadă (neutilizarea membrelor posterioare) şi le-au administrat zilnic resveratrol. Grupul de control a prezentat o reducere a masei musculare la nivelul muşchiului solear, a densităţii minerale osoase şi a rezistenţei la rupere, dar a dezvoltat şi rezistenţă la insulină.

În plus, studiul a mai relevat şi faptul că resveratrolul acţionează pentru a împiedica atrofierea determinată de inactivitate şi că el ar putea preveni consecinţele negative ale sedentarismului la om.

În cazul în care suplimentele alimentare cu resveratrol nu sînt pe gustul dumneavostră, există o alternativă convenabilă: vinul roşu.

Source: www.descopera.ro

Keywords:

vin , bauturi , studiu , sanatate

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1673
Populația:
1619 locuitori

Corbu este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Corbu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Dondușeni și la 233 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1619 oameni. Satul Corbu a fost menționat documentar în anul 1673.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.