25 october 2023, 12:30 Health views 13939
Șapte alimente minune care te ajută să scapi de răceală
Photo: agerpres.ro
25 october 2023, 12:30 Health views 13939

Șapte alimente minune care te ajută să scapi de răceală

Toamna este anotimpul răcelilor: stresul de la serviciu și schimbările de temperatură înlesnesc atacul virușilor gripei. Dacă nu se complică cu alte afecțiuni sau infecții respiratorii, răcelile nu reprezintă un risc pentru sănătatea noastră, însă de multe ori ne fac viața imposibilă.

Dureri musculare și de cap, strănuturi și congestii nazale sunt simptomele obișnuite cu care suntem obligați să conviețuim cel puțin șapte zile. Tratamentul obișnuit constă în analgezice, antiinflamatorii și un complex de vitamine pentru a întări sistemul nostru imunitar.

Sfecla albă: are proprietăți depurative. Ideal pentru ficat datorită proprietăților sale ''detox''.

Ridichea: este considerată o legumă anticancerigenă cu proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Regenerează sistemul celular, oxigenându-l și întârziind îmbătrânirea.

Nucile de Brazilia: Sunt bogate în vitaminele B, D și seleniu.

Grapefruitul: ajută nu doar la vindecare, ci și la prevenirea bolilor, datorită puterii sale antibacteriene și antiseptice. Poate fi folosit și în dietele de slăbire.

Usturoiul: este un campion împotriva infecțiilor. Vindecă și dezinfectează, deoarece are proprietăți antifungice. Reglează circulația sângelui și este foarte este bun pentru inimă.

Afinele: ajută la combaterea cistitei, a virușilor și altor infecții.

Ghimbirul: stimulează sistemele imunitar și circulator.

Alte remedii împotriva răcelii recomandate sunt o bună îngrijire a corpului, hidratarea organismului și folosirea în timpul somnului a unui umidificator.

Source: www.agerpres.ro

Keywords:

om , sanatate , alimentatie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
163 locuitori

Zăicanii Noi este un sat din cadrul comunei Ratuş, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 13 km de oraşul Teleneşti şi la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 163 de oameni. Satul Zăicanii Noi a fost întemeiat la începutul secolului XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.