31 march 2020, 12:00 Health views 11020
Îți rozi unghiile? Ce spune asta despre tine
31 march 2020, 12:00 Health views 11020

Îți rozi unghiile? Ce spune asta despre tine

Crezute a fi obiceiuri nervoase, rosul unghiilor sau alte astfel de comportamente centrate pe corp ar putea fi un semn al perfecţionismului, spun oamenii de ştiinţă.

Persoanele care prezintă caracteristici legate de perfecţionism, cum ar fi nerăbdarea, tendinţa de a se plictisi repede sau inabilitatea de a se relaxa, sînt mai predispuse să manifeste astfel de comportamente, reiese dintr-un nou studiu.

Pornind de la ipoteza că rosul unghiilor este un obicei dezvoltat de perfecţionişti pentru a lupta împotriva "frustrării, lipsei de răbdare şi de satisfacţie atunci cînd nu-şi ating obiectivele sau cînd se plictisesc foarte tare", cercetătorii de la două universităţi din Canada au testat reacţiile a 48 de voluntari, jumătate dintre ei avînd astfel de ticuri.

Cercetătorii au creat condiţii experimentale menite să-i frustreze, să-i plictisească, să-i streseze şi să-i relaxeze astfel încît să poată studia felul în care se manifestă aceste obiceiuri în varii condiţii.

Participanţii au apelat mai des la ticuri în momentele de plictiseală şi de frustrare, decât atunci când erau relaxaţi. Pe de altă parte, ei nu şi-au ros unghiile atunci când au fost stresaţi.

"Acest lucru înseamnă că ticurile nu sînt <>", spune Sarah Roberts, unul dintre autorii studiului.

Rezultatele acestui studiu ar putea duce la îmbunătăţirea terapiilor pentru presoanele care au astfel de obiceiuri.

Source: www.libertatea.ro

Keywords:

om , frumusete , sanatate , psihologie , Obicei

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1704
Populația:
794 locuitori

Isăicani este un sat din cadrul comunei Valea-Trestieni, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Nisporeni și la 94 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 794 de oameni. Satul Isăicani a fost menționat documentar în anul 1704.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.