25 december 2020, 16:30 Health views 29964
Cum să mănînci de Crăciun fără să te ingrași
25 december 2020, 16:30 Health views 29964

Cum să mănînci de Crăciun fără să te ingrași

Nu stiu cum este la voi acasa, dar la mine mama s-a apucat deja sa gateasca, cu 5 zile inainte, pentru masa traditionala de Craciun. Vom avea si sarmale si cozonaci si piftie si carnati. Dar salate?, am aruncat eu o intrebare timida. Sigur, o salata cu peste si cartofi.

Nu imi vad cu ochi buni viitoarea mea silueta. Asa ca am nevoie de o strategie serioasa.

1. Voi lasa loc pentru desert

Contrar oricaror pareri anterioare, desertul te poate ajuta sa nu te ingrasi prea tare. Pentru ca este cea mai buna scuza atunci cand o gospodina te priveste cu ochi de vulturi cum te servesti din platourile ei. 'Iau numai o gura, ca sa am loc de desert' va fi laitmotivul meu. Si toata lumea din jur va intelege, chiar daca nu va proceda la fel.

2. Voi avea cele mai colorate farfurii

Tin neaparat sa am pe farfurie o mancare cat mai colorata. Pentru ca asta inseamna fructe si legume. Voi avea rosu si verde si galben. Cat mai crude si proaspat taiate. Voi spune da rosiilor si frunzelor de salata, si castravetilor si ardeilor galbeni. Voi manca citrice si voi bea ceai. Cu asta sigur am sa combat gramada de fripturi care se va intinde in fata mea.

3. Intrebarea cheie

Stiti care este intrebarea cheie atunci cand va pregatiti sa duceti ceva la gura? Aceasta este: imi este foame? Si daca raspunsul este nu, atunci nu aveti motiv sa continuati gestul. Sigur te poti bucura de prezenta celorlalti, poti face glume, poti povesti despre tine si fara sa participi mancand activ. Mai bine ei mananca si tu vorbesti.

4. Ce faci in dimineata de Craciun?

In seara de Craciun se intrevede la orizont o masa imensa. Mereu a fost asa. Si toata lumea o asteapta cu burtile goale. Ca sa faca loc festinului, cred ei. Dar aceasta nu este strategia corecta. Ar trebui sa mananci inainte de festin, sa nu te duci cumva flamanda. Ia un iaurt, mananca o banana - asta te va ajuta sa ai o reactie rezonabila in fata platourilor cu bunatati.

5. Nu face din mancare o obsesie

Craciunul este numai o data pe an, tine cateva zile, asa ca nu face din el o obsesie. Trucurile de mai sus ar trebui sa fie suficiente, nu are rost sa te chinui sa mananci ca in orice zi. Altfel vei ramane cu resentimente care vor rabufni in moduri neplacute pentru silueta ta. Pana la urma mancarea exista ca sa ne hraneasca, nu ca sa ne chinuie.

Source: www.dietetik.ro

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1618
Populația:
7570 locuitori

Corjeuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Corjeuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Corjeuţi este situat pe rîul Lopatnic, la o distanță de 25 km de oraşul Edineţ, la 21 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 7570 de oameni. Prima atestare documentară a satului Corjeuţi din ţinutul Hotin datează din anul 1618.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.