19 may 2023, 12:30 Health views 14158
10 alimente care elimina nicotina din corp
19 may 2023, 12:30 Health views 14158

10 alimente care elimina nicotina din corp

Asa cum stim cu totii, nicotina este substanta care ne tine dependenti de tigari si orice tentativa de a renunta la ea sfarseste in nervi si disperare. Indiferent daca vrei sa te lasi de fumat sau nu, este bine de stiut ca alimentatia poate reduce nivelul de nicotina din corp, nevoia de tigari fiind astfel redusa.

Potrivit mai multor studii, s-a constatat ca persoanele care consuma multe fructe si legume reusesc sa se lase mai usor de fumat, fumeaza mai putine tigari zilnic si au un nivel de nicotina mai scazut in sange fata de persoanele care nu au o dieta bogata in aceste alimente. De asemenea, persoanele care au participat la unul dintre studii si care au consumat fructe si legume erau mai dispuse sa stea fara tigari pe o perioada de 30 de zile, spre deosebire de persoanele care nu au primit un regim alimentar cu fructe si legume.

Cum te ajuta consumul de fructe si legume sa te lasi de fumat?

Iti scade considerabil dependenta de nicotina.Fibrele din aceste alimente iti vor da o senzatie de satietate si vei fuma mai putin. S-a constatat ca de multe ori oamenii confunda foamea cu nevoia de a fuma.Spre deosebire de cafea, sucuri carbogazoase, alcool si preparate din carne, care fac tigara placuta, fructele si legumele inrautatesc gustul tutunului. Adevarul e ca nu prea ai chef sa fumezi o tigara dupa o salata verde sau dupa ce mananci un mar.Faptul ca vei manca multe fructe si legume iti va crea la un nivel subconstient ideea ca traiesti sanatos si tot acolo se va construi si primul gand de a te lasa de fumat.

Iata mai jos cateva idei despre ce sa introduci mai mult in dieta ta zilnica pentru a elimina nicotina din corp:

1. Spanac
Se spune ca spanacul afecteaza gustul tigarii si taie din cheful de a fuma. Pe langa faptul ca ne scade pofta de fumat, spanacul ajuta la detoxifierea organismului, intareste imunitatea si imbunatateste circulatia sangelui.

2. Portocale
Consumul de portocale te ajuta sa iti intaresti imunitatea si sa elimini nicotina mai repede din corp. Portocalele sunt pline de vitamina C si sunt considerate adevarate fructe-minune cand vine vorba de raceala si gripa, afectiuni pe care fumatorii le fac mai des.

3. Afine
Afinele au cel mai mare numar de antioxidanti dintre toate fructele, esentiali impotriva oxidarii celulelor si formarea radicalilor liberi. Ele sunt considerate adevarate medicamente naturale. Daca vrei sa tii o detoxifiere de orice fel, incearca sa consumi cat mai multe afine.

4. Rodii
Rodiile nu se gasesc din abundenta la noi, insa daca mergi in vacante prin Turcia sau Grecia, incearca sa consumi cat mai multe asemenea fructe, ele sunt adevarate energizante naturale. De asemenea, rodiile sunt ideale cand vine vorba de eliminarea toxinelor din organism, datorita efectului diuretic pe care il au.

5. Telina
Adauga telina in salatele tale si dependenta ta de nicotina va fi mai mica. De ce? Pentru ca telina are proprietati diuretice remarcabile, ea fiind utilizata ca adjuvant in infectiile renale. Pe langa faptul ca detoxifica organismul, telina ajuta si la scaderea tensiunii arteriale.

6. Suc de morcovi
Sucul de morcovi este bogat in vitaminele C, B si A care ajuta la eliminarea rapida a nicotinei din corp. Sucul de morcovi este, de asemenea, bogat in beta-caroten care ajuta la mentinerea elasticitatii pielii.

7. Broccoli
Nu este cea mai gustoasa leguma din lume, insa contine vitamina B5 care protejeaza plamanii. De asemenea, broccoli este bogat in vitamina C, importanta pentru intarirea imunitatii, imbunatateste circulatia sangelui si curata organismul de toxine.

8. Kiwi
Fumatul iti scade rezervele de vitamine de tip A, C si E din organism, vitamine pe care fructele de kiwi le are din abundenta. Consumand aceste fructe nu faci decat sa inlocuiesti rezervele pierdute.

9. Castraveti
Castravetele este o sursa excelenta de apa naturala, contine vitaminele A si C, plus tot felul de minerale. Pe langa faptul ca ajuta la detoxifiere, consumul constant de castraveti regleaza tensiunea arteriala si imbunatateste activitatea cardio-vasculara. Plus de asta, dupa ce mananci un castravete, parca nu iti vine sa fumezi.

10. Salata verde
Salata verde este recomandata in tratamentul pentru hipertensiune. Asa cum stim, nicotina creste presiunea sangelui si, implicit, riscul de atac cerebral. Datorita beta-carotenului si vitaminei C, doi antioxidanti foarte puternici, salata verde ajuta la curatarea organismului de toxine. Ea mai are avantajul ca, desi are putine calorii, iti confera rapid o senzatie de satietate scazand in acest fel nevoia de a fuma.

Alte alimente care te vor ajuta sa elimini nicotina din corp sunt urzicile, stevia, leurda, merele, fructele de padure, dovleceii si lamaile.

De asemenea, daca te gandesti sa te lasi de fumat sau sa fumezi mai putin, incearca sa bei un pahar de apa de fiecare data cand iti vine cheful de fumat, o sa vezi ca pofta de tigari dispare.

Source: www.dietetik.ro

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1640
Populația:
231 locuitori

Mălcăuţi este un sat din cadrul comunei Dărcăuţi, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Soroca și la 196 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 231 de oameni. Satul Mălcăuți a fost menționat documentar în anul 1640.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.