17 january 2024, 15:30 Health views 8976
Cum trebuie să ne îmbrăcăm pe ger
17 january 2024, 15:30 Health views 8976

Cum trebuie să ne îmbrăcăm pe ger

Pentru ca temperaturile sînt din ce in ce mai scazute, este foarte important sa invatam cum trebuie sa ne imbracam pe ger pentru a nu ne fi frig.

Astfel, in sezonul rece trebuie sa apelam la haine calduroase, dar in care sa nu transpiram. Transpiratia este periculoasa, caci se ajunge foarte usor la raceli si la gripa.

In plus, hainele din bumbac sînt recomandate, pentru a ne misca mai usor in ele. Pentru ca frigul incepe de la picioare, se recomanda sosete groase, in special din lana si incaltaminte din materiale naturale. Astfel, fiind picioarele protejate, riscul de a ne fi frig scade.

In plus, pentru a face fata cu bine frigului, specialistii recomanda manusile groase, caciula si fular. Se evita iesirea in frig fara caciula si fular.

Specialistii atrag atentia la alegerile pe care trebuie sa le facem atunci cand ne imbracam. Acestia recomanda evitarea hainelor groase din materiale sintetice.

Iuliаna Cozma de profesie ghid montan recomanda hainele din puf:

„Totul pleaca de la frig, la haina in general cele din puf sînt sfinte, imbracarea in straturi este foarte recomandata, astfel incat vantul sa nu patrunda pana la piele. Vantul e ceea ce distruge mai rau, gerul e suportabil pana la un moment dat, cea mai sfanta e o cagula". Este recomandarea ghidului montan, oferita pentru un post TV.

Prof. dr. Olga Simionescu, de profesie dermatolog,recomanda hidratarea pielii atunci cand este ger:

„Pe lînga faptul ca au loc deshidratari, uscaciuni si crapaturi, pot sa apara degeraturi. Fata este mult mai expusa si trebuie protejata cu creme foarte grase, emoliente si sa trecem gradat la caldura. Zona ochilor este foarte sensibila si trebuie cremuita si parul de asemenea trebuie spalat mai des. De doua, trei ori pe saptamana pentru ca e supus deshidratarii."

Cat despre copii, daca au mai putin de 1 an, nu este recomandat sa fie scosi afara pe temeperaturi mai putin de -2 grade Celsius, pentru a evita degeraturile.

Source: teotrandafir.com

Keywords:

sfat , haine , ger

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1820
Populația:
708 locuitori

Sloveanca este un sat din cadrul comunei Bălăşeşti, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Sîngerei și la 121 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 708 oameni. Satul Sloveanca a fost menționat documentar în anul 1820.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.