15 june 2019, 11:45 Health views 5017
Obiceiuri simple care te ajută să slăbeşti!
15 june 2019, 11:45 Health views 5017

Obiceiuri simple care te ajută să slăbeşti!

Se știe că slăbitul nu este întotdeauna un lucru ușor de pus în practică, acesta presupune curaj, sacrificiu și voință. Uneori însă simple schimbări ale stilului de viață pot da rezultate. Iată de ce trebuie să încerci trucurile de mai jos și să constați că kilogramele ,,încăpăținate,, au început deja să se topească!

1. Fă cel puțin 30 de minute de exerciţii pe zi

Dacă nu eşti un mare fan al sportului, dar îţi doreşti foarte mult să slăbeşti atunci trebuie să iei în considerație efectele benefice ale exerciţiilor fizice asupra metabolismului şi sănătăţii, în general. De aceea, este foarte important să-ţi faci timp pentru exerciţii zilnice. Mai nou, cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga au descoperit că 30 de minute de exerciţii pe zi te ajută să pierzi cu 25% mai multe calorii decît o oră petrecută la sală, în fața aparatelor de fitness.

2. Mănîncă încet

Obiceiul de a mînca pe fugă şi foarte repede îţi pune în pericol silueta, deoarece nu simţi cînd eşti sătulă şi este foarte uşor să exagerezi cu cantităţile consumate. Prin urmare, înainte de a te hotărî să urmezi o dietă oarecare, mai bine încearcă să corectezi acest obicei prost dacă îl ai şi să mănînci, lent, cantități mai mici.

3. Bea apă!

Chiar dacă pare banal, tocmai acest obicei simplu te poate ajuta să slăbeşti mai uşor. Apa plată şi ceaiurile neîndulcite din plante medicinale au rolul de a accelera metabolismul, ajutîndu-te să arzi mai multe grăsimi.

4. Include ardeiul iute în meniul tău

Ardeiul iute are un efect benefic în slăbit deoarece accelerează metabolismul și reduce pofta de mîncare. Dacă ai stomacul sănătos, poți include în cantități rezonabile această legumă în meniu. În plus, ardeiul iute conține multă vitamina C și A.

5. Consumă mai des iaurt şi oleaginoase crude

Un studiu realizat de Harvard School of Public Health arată că un consum frecvent de iaurt şi nuci are un efect benefic asupra siluetei şi ajută în procesul de slăbit. Aceste alimente le poți include în meniu în calitate de gustări între mese principale.

Source: unica.md

Keywords:

slăbire , sanatate , sfat

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1917
Populația:
216 locuitori

Chirileni este un sat din cadrul comunei Drăgăneşti, raionul Sîngerei. Localitatea se află într-o regiune de şes şi mici coline între rîurile Soloneţ şi Ciulucul Mare, la o distanță de 17 km de oraşul Sîngerei și la 124 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 216 oameni. Satul Chirileni a fost menționat documentar în anul 1917.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.