16 june 2020, 17:00 Health views 15996
16 june 2020, 17:00 Health views 15996

Trei componente principale ale unui sistem imunitar puternic al copilului

Imunitatea este sistemul de apărare, care se formează de la naștere. Cu cît mai puternic este sistemul imunitar, cu atît mai uşor luptă organismul împotriva bacteriilor. Există trei componente obligatorii ale imunităţii copiilor:

Prima componentă – mişcarea activă. Plimbările zilnice departe de drumuri şi întreprinderi industriale vor umple plamînii cu oxigen. Mişcarea activă în aer liber contribuie la eliminarea rapidă din organismul copilului a produselor de dezintegrare, care pot provoca, de asemenea, diverse afecțiuni.

A doua componentă – alimentația corectă. Carne, peşte, produse lactate, cereale, fructe şi legume copilul trebuie să primească în cantitate necesară. O reacţie alergică a organismului copilului la unul din aceste produse - este un alt motiv pentru a vă asigura că organismul copilului nu funcţionează la întreaga capacitate.

A treia componentă - un tract gastro-intestinal sănătos. Dacă piciul nu suferă de diaree și constipație, înseamnă că tractul digestiv lucrează "excelent". Dieta copilului trebuie să includă lapte şi produse lactate care conţin bacteriile necesare pentru activitatea tractului gastro-intestinal.

Keywords:

imunitatea , sanatate , copii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1700
Populația:
350 locuitori

Sărăţica Veche este un sat din cadrul comunei Tomaiul Nou, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Leova și la 72 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 350 de oameni. Satul Sărăţica Veche a fost menționat documentar în anul 1700.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.