02 september 2019, 14:50 Health views 18424
43 mii de persoane au fost examinate gratuit în jumătate de an
02 september 2019, 14:50 Health views 18424

43 mii de persoane au fost examinate gratuit în jumătate de an

43 mii de persoane au fost consultate gratuit pe parcursul a jumătate de an în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine", lansată la inițiativa premierului Pavel Filip, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a guvernului.

„Sănătatea este o prioritate pentru noi și mă bucur că această campanie a prins contur. Aceasta ne oferă posibilitatea să salvăm mai multe vieți", a spus premierul.

Echipele mixte de specialiști, formate din medici endocrinologi, oftalmologi, neurologi și cardiologi au mers în raioanele țării, unde au examinat peste 10 mii de persoane. În anul curent, echipa de medici se extinde cu 35 de specialiști oncologi, care vor examina pacienții în scopul prevenirii maladiilor oncologice și informării societății despre grupurile de risc și tratamentele aplicate.

În același timp, în cadrul campaniei, peste 5000 de femei au efectuat deja screening mamar gratuit, serviciu lansat în a doua etapă a campaniei. De asemenea, peste 22 de mii de persoane au beneficiat de screening prin radiografie pulmonară, iar circa 5500 de copii au fost consultați de medici stomatologi.

Campania „Un doctor pentru tine" a fost lansată la 2 august 2018. Aceasta continuă și în anul 2019 – examinarea gratuită a locuitorilor satelor se desfășoară conform graficului stabilit.

Source: moldpres.md

Keywords:

medicina , sanatate

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
20 locuitori

Livezi este un sat din cadrul comunei Cremenciug, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Soroca și la 177 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 20 de oameni. Satul Livezi a fost întemeiat în anul 1912.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.