08 march 2020, 15:30 Health views 55684
08 march 2020, 15:30 Health views 55684

Zîmbetul contribuie la depășirea stresului


Foto: userapi.com 

Psihologii au confirmat înţelepciunea populară că un zîmbet ajută la depăşirea dificultăţilor - singura diferenţă fiind că, potrivit studiului, chiar şi un zîmbet nesincer vă ajută să faceți faţă stresului.

Înţelepciunea populară sugerează ca orice probleme să le suportăm zîmbind. Dar există în spatele acestor cuvinte un efect real?

Pentru a afla acest lucru, psihologii de la Universitatea din Kansas (SUA) au invitat peste o sută cincizeci de voluntari să participe la următorul experiment. Fiecare dintre ei a învăţat zîmbetele de două tipuri - standard, care implică doar mușchii gurii, şi "zîmbetul Duchenne", sau "real", "autentic" care de asemenea, implică și mușchii din jurul ochilor, scrie compulenta.ru. Elementul specific a fost că subiecţii au fost nevoiţi să afișeze zîmbetul cu  ajutorul beţişoarelor de mîncat.

După ce toți au învăţat să manipuleze cu fața a venit rîndul testelor. Sarcinile au fost asociate cu stresul, dar participanţii la experiment nu au fost avertizaţi. Testele propuse aveau mai multe scopuri, de exemplu, era necesar de a introduce brațul în apă cu gheață. Îndeplinind sarcinile, participanții mențineau pe faţă o anumită expresie neutră, zâmbetul standard, zîmbetul sincer, fiind ajutați în acest sens de bețișoare, care fixau expresia corespunzătoare. În acelaşi timp, era măsurat ritmul inimii, şi se examina sentimentul subiectiv de stres.

S-a constatat că zîmbetul de fapt, îmbunătăţeşte condiţia noastră fizică, cei care zîmbeau sincer, au suferit mai puţin de stres decît cei care au afișat un  zîmbet standard.

Cu alte cuvinte, zîmbetul ne ajută cu adevărat să facem faţă dificultăţilor. Deci, zîmbiți cît mai des posibil, chiar dacă nu simţiţi bucurie. Doar faceți acest efort mimic şi veți fi fericit.

Keywords:

oboseala , stres , sanatate

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
194 locuitori

Salcia este un sat din cadrul comunei Botnăreşti, raionul Anenii Noi. Satul Salcia este situat la o distanță de 8 km de orașul Anenii Noi și la 40 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 194 de locuitori. Satul a fost înființat în anul 1859.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.