18 august 2020, 14:30 Health views 21662
18 august 2020, 14:30 Health views 21662

Unul din cele mai nocive produse


Foto: itvnet.lv 

Gălbenuşul de ou poate fi extrem de nociv pentru sănătate, mai ales pentru persoanele care au un nivel crescut al colesterolului.

Potrivit oa­­menilor de ştiinţă ca­nadieni, gălbenuşul este mai periculos de­cît preparatele de tip fast-food, in­for­mează Meddaily.

Cercetătorii susţin că un gălbenuş de ou conţine între 215 şi 275 miligrame de colesterol, în funcţie de mărimea oului, în timp ce produsele fast-food au un conţinut de pînă la 150 miligrame de colesterol la suta de grame.

Studiul, foarte controversat în rîndul oamenilor de ştiinţă canadieni, a fost autorizat de către David Spence (Universitatea Western Ontario).

Autorii susţin că diabeticii care mă­nîncă cîte un ou zilnic prezintă un risc dublu de apariţie a bolilor cardio­vasculare, comparativ cu diabeticii care au inclus oul în dietă o dată pe săptămînă.

Cu toate acestea, oul este considerat de către medicii nutriţionişti un aliment necesar în curele de slăbire, datorită raportului scăzut de calorii. Specialiştii spun că ouăle creează o senzaţie de saţietate, iar cu un aliment bogat în proteine, organismul pierde mai puţin din masa musculară şi mai multă grăsime în timpul unei regim. În acelaşi timp, nutriţioniştii adaugă că oul ajută şi la menţinerea greutăţii.

Datorită conţinutul bogat în vitaminele B6, B12 şi folaţi, oul asigură menţinerea sănătăţii sistemului nervos. În plus, acest aliment protejează vasele de sînge prin proprietăţile antioxidante.

Keywords:

sanatate , alimentatie , dauna

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1653
Populația:
1334 locuitori

Onişcani este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sverida și Onişcani. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Călărași și la 81 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1334 de oameni.Satul Onișcani a fost menționat documentar în anul 1653.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.