17 august 2020, 15:20 Health views 21877
17 august 2020, 15:20 Health views 21877

Lenea nu este un moft, ci o boală

Refuzul de a duce un mod activ de viaţă nu este o simplă lene, ci o manifestare a bolii sedentarismului, susţin medici de la clinica Mayo din SUA, potrivit portalului MedDaily.

Este cunoscut faptul ca un stil sedentar de viaţă duce la obezitate, creşte riscul de boli cardiovasculare, boli articulare, diabet zaharat. Însă procesele negative din organism asociate cu lipsa de mişcare încep independent dacă semnele afecţiunilor menţionate sunt sau nu evidente.

Autorul studiului, Michael Joyner, consideră că lipsa dorinţei de a merge la sala de sport este legată de un sentiment de scădere a forţei vitale, de oboseală cronică, palpitaţii ale inimii.

Joyner propune tratarea acestei stări nu cu medicamente, ci prin exerciţii fizice. Cercetările oamenilor de ştiinţă au demonstrat că doar trei luni de antrenament reduc manifestările sindromului de tahicardie posturală ortostatică.

Keywords:

sanatate , boala , munca

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1555
Populația:
2063 locuitori

Trebisăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Trebisăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat pe malul stîng al rîului Draghişte. Satul Trebisăuţi se află la o distanţă de 7 km de oraşul Briceni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2063 de oameni. Satul Trebisăuţi este atestat documentar în anul 1555.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.