09 january 2018, 11:30 Health views 23022
09 january 2018, 11:30 Health views 23022

Cum poate fi îmbunătățită vederea?


Foto: feelgood.ua

Nutriția adecvată și consumul de alimente care conțin numărul necesar de substante nutritive importante - este una dintre cele mai simple, și cu siguranță cea mai plăcută metodă de a face față deteriorării vederii.

Pentru a îmbunătățu vederea poate fi consumat sucul de pătrunjel, nu mai mult de 40 ml pe zi. Acesta poate fi amestecat cu apa sau cu alte sucuri de legume, cum ar fi castraveții.

Campion privind conținutul de substanțe care sînt benefice pentru ochi este spanacul, dar cele mai bune sînt afinele care conțin cele mai multe săruri de mangan și derivații lor.

Ce mîncăm pentru a păstra vederea

Beta-caroten, vitamina C, vitamina E, zinc, omega-3 acizi grași: portocale, kiwi, morcovi, caise uscate, varză, legume cu frunze verzi, cum ar fi varza de Bruxelles, spanac, ardei, nuci, legume, produse lactate și ouă;

Vitamina A: ficat, galbenuș de ou, ulei de pește, unt, brînză Cheddar, morcovi și suc de morcov, ardei gras, ceapă verde, pătrunjel, spanac, salată verde măcriș;

Vitaminele grupei  B: pește, curcan, lapte, brînză, brînză de vaci, pîine de secară, germeni de grîu, legume, leguminoase, soia, cartofi, nuci;

Vitamina C: fructe de măceș și scoruș, citrice, cătină, ardei roșu, varză, rosii;

Potasiu: caise, stafide, pepene galben, țelină, miere, oțet de mere;

Fosfor: pește și fructe de mare;

Fier: soiuri de mere acre, cum ar fi Antonovka.

Keywords:

sanatate , boala , corp , vedere

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1790
Populația:
2497 locuitori

Şipca este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vesioloe și Şipca. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Grigoriopol și la 68 km de Chișinău. Populaţia satului Şipca alcătuia 2497 de cetăţeni în anul 1997. Satul Șipca a fost menționat documentar în anul 1790.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.