20 october 2023, 12:30 Health views 20126
20 october 2023, 12:30 Health views 20126

Ceaiul verde va opri cancerul mamar

Foto: infoniac.ru

Extractul de ceai verde care conține pigmenți de plante și antioxidanți cu numele polifenol E, poate opri nu numai creșterea celulelor canceroase, dar, de asemenea, capacitatea lor de a migra și a pătrunde în țesutul sănătos. Despre aceasta descoperire a declarat Dr. Katherine Crew de la  Centrul Medical de la Universitatea Columbia din New York care a realizat un studiu cu colegii sai informează upi.com.

Studiul a implicat 40 de femei cu așa-numitul cancer mamar hormonal negativ. Unele femei au primit medicamentul care conținea polifenoli E, în timp ce altele au primit un placebo (medicament inactiv).

După cum se știe, nivelul de creștere a hepatocitelor la femeile care suferă de cancer mamar, este cel mai important indicator, care arată răspîndirea cancerului. Doar în două luni de tratament cu extract acest indicator a fost simțitor îmbunătățit. Cu toate acestea, după patru și șase luni, diferența dintre analizele femeilor care au luat extractul și placebo nu a fost la fel de pronunțată. La acest moment, oamenii de știință continuă să studieze intens efectul pe termen scurt, încercînd să găsească modalități de a extinde în timp efectul terapeutic al extractului.

Keywords:

plante , boala , sanatate

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
938 locuitori

Cihoreni este un sat din cadrul comunei Bieşti, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 20 km de oraşul Orhei şi la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 938 de oameni. Satul Cihoreni a fost menționat documentar în anul 1604.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.