11 september 2012, 09:32 Health views 6482
11 september 2012, 09:32 Health views 6482

Cercetătorii japonezi au învățat să citească visele


Foto: abalusoft.ru 

Cercetătorii japonezi au elaborat o nouă tehnologie care permite cu o exactitate de pînă la 80% să se stabilească conţinutul viselor, folosind electroencefalograma pentru înregistrarea undelor creierului, scrie ruvr.ru.

Specialiştii afirmă că tehnologia este capabilă să depisteze prezenţa în vis a unei imagini sau a alteia, de exemplu, bărbat, femeie, computer, automobil etc.

În timpul cercetărilor, oamenii de ştiinţă au stabilit 20 de categorii de vise şi au ales fotografii pentru fiecare dintre ele. Apoi voluntarilor li s-au arătat aceste fotografii şi s-a scanat creierul lor pentru ca după aceea să se compare cu activitatea observată în somn. Astfel, specialiştii au obţinut un set de semnale cerebrale corespunzătoare tuturor categoriilor de vise. Clasificînd visele, oamenii de ştiinţă au reuşit să le descifreze.

Descoperirea s-a făcut la Laboratorul de Neuroştiinţe din Kyoto. La experiment au luat parte 3 voluntari.

Keywords:

sanatate

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1741
Populația:
1499 locuitori

Sudarca este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sudarca și Braicău. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Dondușeni și la 206 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1499 de oameni. Satul Sudarca a fost menționat documentar în anul 1741.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.