15 november 2012, 10:30 Health views 10019
15 november 2012, 10:30 Health views 10019

A fost descoperit mecanismul de restabilire a celulelor nervoase deteriorate


Foto: obozrevatel.ua 

Oamenii de știință germani au descoperit la peștele zebră un mecanism necunoscut de regenerare a țesutului cerebral. Ei au demonstrat că pentru formarea de celule nervoase noi dupa traumatisme cerebrale severe este necesară o reacție de inflamare", - relatează  Der Standard. Oamenii de știință au prezentat cercetarea lor în revista Science și speră că aceste cunoștințe vor contribui la elaborarea metodelor de tratament a afecțiunilor și leziunilor creierului uman.

"Echipa, condusă de Michael Brandt de la Universitatea Tehnică din Dresda subliniază că creierul mamiferelor nu se reface după leziuni. Acest lucru este împiedicat de cicatrici. Cu toate acestea, în virtutea originii evolutive comune un pește mic poate servi în continuare drept bază pentru modelarea proceselor care au loc în corpul uman", - scrie revista. Atît în creierul mamiferelor cît și a peștilor în caz de distrugere a țesuturilor  se dezvoltă inflamația, însă la pești, spre deosebire de oameni, aceasta nu duce la formarea cicatricilor.

Keywords:

sanatate , corp

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1502
Populația:
35488 locuitori
Logo

Cahul este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Cahul. Amplasat  în Cîmpia Prutului, la frontiera cu România, oraşul Cahul este situat la 175 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 35488 oameni. Localitatea este menţionată documentar în 1502 cu numele Şcheia. Mai târziu denumirea aşezării se schimbă în Frumoasa, iar prin decretul ţarului Rusiei, Nicolai I, din 1835, i se conferă statutul de oraş şi reşedinţă de judeţ cu numele Cahul.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.