12 september 2020, 11:30 Health views 15193
12 september 2020, 11:30 Health views 15193

Fericirea este dată de impresii, nu de lucruri

"Psihologul Thomas Gilovich si colegii săi de la Universitatea Cornell au intervievat participanții la experiment, ce cumpărături au făcut ei  recent în magazine și ce sentimente au trăit.  Potrivit sondajului, impresiile de la  cursurile de dans, călătorii sau concerte furnizau participanților mai multă fericire decît achizițiile materiale au anunțat cercetătorii în Journal of Personality and Social Psychologies", - transmite  Frankfurter Rundschau.

În plus, în cadrul experimentului, participanții au fost rugați să descrie viața lor, inclusiv achizițiile semnificative, și participanții mai frecvent vorbeau despre evenimente și impresii, decît despre cumpărături.

Psihologii au dedus de aici că evenimentele au o influență mai puternică asupra personalității decît realizările materiale.

Potrivit autorului, era deja cunoscut faptul că bucuria de a face cumpărături este de scurtă durată, deoarece acestea sînt comparate cu alte lucruri și îți dorești alte lucruri, pe cînd amintirile devin cu timpul tot  mai frumoase.

Keywords:

sanatate , corp , emotii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1884
Populația:
2011 locuitori

Hîrtop este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Hîrtop, Prisaca și Ialpug. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Cimislia și la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2011 locuitori. Satul Hîrtop a fost menționat documentar în anul 1884.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.