14 december 2012, 12:31 Health views 4672
14 december 2012, 12:31 Health views 4672

Cîştigătorii concursului pentru promovarea modului de viaţă sănătos au primit cîte o bicicletă

Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) a desemnat 18 lucrări învingătoare la concursul naţional de desen pentru promovarea modului de viaţă sănătos. Autorii a zece din cele 18 desene premiante, au primit astăzi cîte o bicilcetă, transmite MOLDPRES.

Concursul s-a desfăşurat în cadrul campaniei de informare cu sloganul "Spune da pentru sănătatea ta", finanţată de CNAM. Lucrările cîştigătoare au fost selectate din totalul de peste 500 de desene depuse la concurs de elevi din clasele primare, gimnaziale şi liceale din mai multe instituţii de învăţămînt din ţară. Pentru fiecare categorie de vîrstă, au fost selectate şase lucrări cîştigătoare.

Primele biciclete care au fost oferite în cadrul concursului au ajuns la elevi din raioanele Ialoveni, Hînceşti, Criuleni şi Nisporeni. Organizatorii concursului s-au deplasat în şcolile în care studiază autorii desenelor şi le-au înmînat premiile.

La concurs au fost depuse desene care promovează mesajele Campaniei naţionale de informare şi promovare a modului de viaţă sănătos: renunţarea le deprinderile dăunătoare şi evitarea stresului, consultarea cu regularitate a medicului de familie, protecţia mediului înconjurător, alimentaţia corectă şi practicarea sportului.

Campania "Promovarea modului sănătos de viaţă" se desfăşoară în Republica Moldova pentru al doilea an consecutiv, notează MOLDPRES.

Keywords:

sanatate , concurs , localitati

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1863
Populația:
845 locuitori

Cîşla este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Cîşla este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 12 km de oraşul Teleneşti şi la 102 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 845 de oameni. Satul Cîşla a fost menționat documentar în anul 1863.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.