28 december 2023, 16:30 Health views 33304
Cum să nu te îmbolnăvești de gripă?
28 december 2023, 16:30 Health views 33304

Cum să nu te îmbolnăvești de gripă?

În perioada cînd crește numărul de îmbolnăviri cu gripă și infecții respiratorii virale acute, medicii recomandă să ne spălăm cît mai des pe mîini. Acest lucru ajută la prevenirea transmiterii de viruși și bacterii. Dar oamenii de știință americani de la National Institutes of Health au constatat că există încă un lucru important: cît mai puțin să atingeți fața.

Atunci cînd o persoană își atinge nasul sau gura, bacteriile și virușii instantaneu se transmit de pe mîini. Și nici spălarea pe mîini nu este o soluție. De altfel, în cursul experimentului s-a constatat că, în medie, oamenii ating obiectele de 3,3 ori pe oră, iar fața o ating 3,6 ori pe oră.

Source: sobesednik.ru

Keywords:

sanatate , boala , gripa

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1670
Populația:
1170 locuitori

Clişova este un sat şi comună din raionul Orhei. Clişova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Orhei și la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1170 de oameni. Satul Clișova a fost menționat documentar în anul 1670.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.