27 april 2021, 15:00 Health views 2320
Moldova a primit din China un lot de 250 mii doze de vaccin anticoronavirus
27 april 2021, 15:00 Health views 2320

Moldova a primit din China un lot de 250 mii doze de vaccin anticoronavirus

Moldova a primit astăzi din partea Republicii Populare Chineze un lot de 250 mii doze de vaccin anticoronavirus și materiale complementare. La evenimentul de recepționare a participat președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, și Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în țara noastră, Zhang Yinghong.

Lotul conține 150 de mii de doze de vaccin oferite de autoritățile chineze cu titlu gratuit și 100 de mii de doze procurate din fonduri bugetare ale Republicii Moldova, precum și materiale complementare.

Potrivit Serviciului de presă al Legislativului, vaccinurile au fost livrate ca urmare a solicitării președintelui Parlamentului Republicii Moldova adresate președintelui Comitetului Permanent al Adunării Naționale a Reprezentanților Poporului din Întreaga Chină, Li Zhanshu, pe 4 martie anul curent.

Greceanîi a mulțumit poporului chinez pentru receptivitatea și promptitudinea cu care a reacționat la solicitarea sa. "Deoarece Republica Moldova nu are capacități proprii de a produce vaccin anticoronavirus, atît vaccinurile donate, cît și cele procurate ne vor permite să obținem mai rapid succes în depășirea pandemiei", a declarat Greceanîi.

Și Ambasadorului Republicii Populare Chineze, Zhang Yinghong, și-a exprimat speranța că vaccinurile și materialele complementare ajunse în dimineața zilei de astăzi din China la Chișinău vor contribui la atingerea obiectivelor Republicii Moldova în lupta cu pandemia.

"China a acordat mai multe donații cu obiecte și soluții anti-epidemiologice necesare în lupta cu COVD-19. Iar evenimentul de astăzi confirmă prietenia strînsă între statele și popoarele noastre", a conchis diplomatul.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a salutat la rîndul său primirea donației de vaccin din China. „Este încurajator că țara noastră primește în această perioadă mai multe loturi de vaccin, deoarece asta ne permite să oferim mai multe opțiuni de vaccinare cetățenilor. sîntem recunoscători Chinei pentru această donație semnificativă", a spus Maia Sandu într-o postare pe pagina sa.

Sîmbătă, 24 aprilie, în Republica Moldova a ajuns un lot de vaccin din Federația Rusă.

Keywords:

vaccin , China , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1942
Populația:
2 locuitori

Frumuşica Nouă este un sat din cadrul comunei Frumuşica, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Florești și la 149 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2 oameni. Cătunul Frumuşica Nouă a fost înființat în anul 1942.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.