27 november 2020, 16:30 Health views 15836
27 november 2020, 16:30 Health views 15836

Cît de eficientă este, în realitate, pasta de dinţi cu efect de albire


Foto: womanparadise.ru

Zîmbetul impecabil pare să fie accesoriul indispensabil de la evenimentele de prestigiu, precum decernarea premiilor de la Globurile de Aur sau de la premiera unui film. Un zîmbet precum cel al vedetelor de la Hollywood pare să fie rîvnit şi de persoanele care nu apar în lumina reflectoarelor.

Potrivit datelor citate de Daily Mail, 40% dintre britanici sînt preocupaţi de nuanţa pe care o are dantura lor, iar cum tratamentele profesionale de albit dinţii costă foarte mult, majoritatea care îşi doreşte să aibă un zîmbet de invidiat apelează la pastele de dinţi speciale. Preţul unui tratament realizat în cabinetul unui medic stomatolog pleacă de la 240 de euro, în timp ce preţul unei paste de dinţi care promite albirea dinţilor cu trei nuanţe, în doar cîteva săptămîni, este de cel puţin 1, 5 euro. 

Cifrele menţionate de cotidianul britanic mai arată că vînzările produselor care au proprietăţi de a albi dantura sînt în continuă creştere. Astfel, în anul 2006 această piaţă înregistrat vînzări în valoare de 65 de milioane de euro, iar în doi ani de zile vînzările acestor produse a ajuns pînă la 75 de milioane de euro. Daily Mail scrie că majoritatea celor care îşi doresc un zîmbet ca la Hollywood optează pentru pasta de dinţi, în detrimentul tratamentelor profesionale, deoarece diferenţa de preţ poate ajunge şi cu 300%.

Jurnaliştii de la cotidianul britanic susţin, însă, că persoanele care apelează la pasta de dinţi pentru a-şi albi dinţii nu fac nimic altceva decît să îşi arunce banii pe fereastră. Ziariştii susţin că au testat şase mărci de pastă de dinţi, care promiteau un zîmbet de invidiat şi au constatat că niciun astfel de produs de curăţat dinţii nu a avut rezultatele dorite.

Daily Mail mai scrie că rezultatele experimentului realizat în redacţia britanică nu ar trebui să surprindă pe cineva, ţinînd cont de faptul că şi autoritatea care reglementează domeniul publicitar, Advertising Standards Authority (ASA), a constatat acelaşi lucru. Ba mai mult, ASA a cerut unei companii producătoare de aceste produse să nu mai exagereze asupra proprietăţilor pe care le are pasta de dinţi care promite albirea danturii.

Keywords:

sfat , corp , sanatate , dinţii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1569
Populația:
258 locuitori

Reteni este un sat din cadrul comunei Branişte, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Rîșcani şi la 183 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 258 de oameni. Satul Reteni a fost menționat documentar în anul 1569.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.