02 january 2013, 14:41 Health views 5680
02 january 2013, 14:41 Health views 5680

55 de cazuri de gripă confirmate pînă în prezent


Foto: trm.md

55 de cazuri de gripă sezonieră au fost confirmate de la începutul anului şi pînă în prezent. Despre aceasta a anunţat vicepremierul Mihai Moldovanu în cadrul emisiunii „Moldova în direct", la postul de televiziune Moldova 1. Vicepremierul a declarat că situaţia este monitorizată şi că ţara dispune de suficiente medicamente pentru tratarea gripei.

Potrivit vicepremierului Moldovanu, cazuri de gripă au fost înregistrate în municipiul Chişinău şi în raioanele Călăraşi, Ungheni, Cimişlia, Comrat şi Soroca. Vicepremierul a declarat că, deşi se atestă o creştere a cazurilor de gripă, pragul epidemiologic nu a fost trecut.
 
Oficialul a negat că ar fi instituită carantină în vreo localitate sau instituţie, aşa cum s-a vehiculat. Potrivit lui, nu este vorba de carantină, ci doar de sporirea măsurilor de protecţie în localităţile din care provin pacienţii diagnosticaţi cu gripă, în instituţiile de învăţământ, medicale, în transport, dar şi în punctele industriale şi la frontieră.

Potrivit specialiştilor, în acest an, perioada de gripă a început tîrziu şi posibil că va fi mai scurtă. Medicii recomandă cetăţenilor să ţină cont de măsurile de precauţie, cum ar fi: evitarea aflării în spaţii aglomerate închise, evitarea contactelor cu persoanele bolnave, folosirea măştilor, spălatul pe mîini, aerisirea încăperilor şi adresarea la medic la primele semne de boală.

Keywords:

sanatate , virus , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1644
Populația:
803 locuitori

Mîndra este un sat din cadrul comunei Hîrjauca, raionul Călăraşi. Satul Mîndra se află la distanţa de 20 de km de orașul Călăraşi, şi la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 803 locuitori. Localitatea a fost menționată documentar în anul 1644.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.