21 september 2021, 11:45 Health views 1819
Locurile în spitale pentru pacienții cu Covid-19, tot mai puține
21 september 2021, 11:45 Health views 1819

Locurile în spitale pentru pacienții cu Covid-19, tot mai puține

Situația epidemiologică privind infecția cu Covid-19 devine tot mai alarmantă în Republica Moldova.

Potrivit medicilor, aproape că nu mai sînt locuri disponibile, nici la Centrul Covid de la Moldexpo și nici la Spitalul Clinic Municipal de Ftiziopneumologie, instituții destinate tratamentului celor infectați cu noul tip de coronavirus. Pentru a ține situația sub control, de curînd, a fost redeschisă secția Covid de la Spitalul Clinic Municipal „Sfîntul Arhanghel Mihail” din capitală. Și asta după ce, în luna iunie curent, aceasta fusese dezactivată, la decizia autorităților.

Numărul de infectări crește continuu, așa cum se întîmpla și la începutul pandemiei, iar situația s-a agravat, în special, în utlimele două săptămîni, spun reprezentanții Centrului Covid de la Moldexpo.

Astfel, redeschiderea altor spitale le-ar ușura cu mult munca, întrucît lipsa locurilor în aceste pavilioanelor destinate pentru tratament, a devenit deja o problemă pentru conducere.

Astfel, pacienții care nu mai au loc la Centrul Covid de la Moldexpo și nici la Spitalul Clinic Municipal de Ftiziopneumologie, sînt internați la cel de-al treilea spital cu profil Covid, care și-a redeschis ușile pe 18 septembrie, printr-un Ordin al Ministerului Sănătății.

În total, în acest spital sînt disponibile aproape 300 de paturi, dintre care 16 – în secția de terapie intensivă. De la redeschiderea secției cu profil Covid, acum două zile, 40 de paturi au fost deja ocupate.

Primarul general, Ion Ceban, a solicitat ieri Guvernului, Ministerului Sănătății și Companiei Naționale de Asigurări în Medicină să demareze de urgență achitarea plăților restante către spitalele municipale.

Potrivit datelor statistice, din numărul total de îmbolnăviri cu Covid-19, înregistrat zilnic, 1/3 sînt în capitală.

Source: noi.md

Keywords:

coronavirus , spital

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1789
Populația:
142 locuitori

Cernița este un sat din cadrul comunei Mălăiești din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul grigoriopol și la 75 km de Chișinău. Populaţia satului Cernița alcătuia 142 de oameni în anul 1997. Satul Cernița a fost menționat documentar în anul 1789.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.