25 october 2021, 16:00 Health views 2229
Numărul copiilor bolnavi de coronavirus s-a majorat de circa două ori
25 october 2021, 16:00 Health views 2229

Numărul copiilor bolnavi de coronavirus s-a majorat de circa două ori

În Republica Moldova se înregistrează o creștere a numărului copiilor bolnavi de coronavirus, transmite MOLDPRES.

Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a declarat astăzi, după ședința Comisiei Municipale Extraordinare de Sănătate Publică, că în ultima perioadă a sporit numărul copiilor bolnavi de coronavirus. „În Republica Moldova s-a atestat un număr de circa 21 de mii de copii care s-au îmbolnăvit de COVID-19, cifra reprezintă 6,5 la sută din totalul pacienților cu coronavirus. Jumătate dintre ei, adică 10 268, au vîrste între 12-16 ani. Este o creștere de două ori față de anul trecut a numărului de îmbolnăviri în rîndul copiilor", a specificat sursa citată.

Edilul a menționat că autoritățile municipale analizează introducerea unor restricții suplimentare pentru a preveni rata de infectare cu COVID-19 în rîndul tinerilor. „Nu îmi este frică să introduc restricții, aștept însă să văd deciziile autorităților naționale referitoare la prevenirea creșterii incidenței de COVID-19 ", a precizat aceeași sursă.

În același timp, oficialul a remarcat că a solicitat de mai multe ori autorităților centrale controlul, din partea instituțiilor de menținere a ordinii publice, al măsurilor de prevenire a COVID-19 care au fost instituite.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

copii , coronavirus

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1786
Populația:
473 locuitori

Sîrbeşti este un sat din cadrul comunei Ciutuleşti, raionul Floreşti. Satul Sîrbești este situat la o distanță de 15 km de orașul Florești și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 473 de oameni. Prima atestare documentară a satului Sîrbești datează din anul 1786.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.