19 january 2022, 17:00 Health views 3419
Un medic anesteziolog, doctor în științe medicale, a cîștigat concursul de director la Institutul Oncologic
19 january 2022, 17:00 Health views 3419

Un medic anesteziolog, doctor în științe medicale, a cîștigat concursul de director la Institutul Oncologic

Medicul anestezist-reanimatolog Ruslan Baltaga este noul director al Institutului Oncologic. Acesta s-a duelat în cursă cu încă 3 candidați: Neonila Casian și Valeriu Bîlba, care sunt medici în cadrul instituției și Serghei Suman, medic chirurg la Institutul de Medicină Urgentă.

Ruslan Baltaga este actualmente conferențiar universitar la catedra de Anesteziologie și Reanimatologie „Valeriu Ghereg" al Universității de Medicină, dar și președintele Fundației Medicale „Valeriu Ghereg".

Potrivit CV-ului, acesta și-a început activitatea de medic anestezist la Institutul Oncologic, unde a activat un an – 2001-2002. Din 2003 până în 2013 a fost medic-consultant în anesteziologie și terapie intensivă la Institutul de Medicină Urgentă. Între anii 2007 – 2013 este conferențiar universitar la Catedra de Anesteziologie și Terapie Intensivă, dar și vice-decan la Facultatea de Medicină în anii 2008-2013.

Între 2013-2014 face rezidențiatul în Marea Britanie, iar încă un an lucrează ca medic anestezist la Spitalul Darent Valley, Marea Britanie. Din 2015 se întoarce în țară și este doctor anestezist-reanimatolog în cadrul Spitalului Internațional Medpark.

Ruslan Baltaga a participat de-a lungul carierei la diverse congrese internaționale în România, SUA, Argentina, Austria, Turcia, Irlanda, Ucraina, Spania, Africa, Grecia și Israel.

Source: sanatateinfo.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
866 locuitori

Mărculeşti este un sat şi comună din raionul Floreşti. Mărculeşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 4 km de orașul Florești și la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 866 de oameni. Satul Mărculești a fost menționat documentar în anul 1588.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.