04 february 2020, 15:00 Health views 14364
04 february 2020, 15:00 Health views 14364

Dieta în funcţie de ADN - pro şi contra

Una dintre cele mai complexe descoperiri în domeniul nutriţiei şi slăbitului este, cu siguranţă, dieta bazată pe ADN, scrie gandul.info.

Pe cît de ştiinţifică şi complicată pare, pe atît de sigură am putea fi tentaţi să credem că este.

Cu o rată a obezităţii în continuă creştere în întreaga lume şi cu zeci de diete care apar precum ciupercile după ploaie punînd mai degrabă în pericol sănătatea oamenilor în loc să-i ajute să-şi recapete supleţea, oamenii de ştiinţă sînt în continuă mişcare pentru a descoperi planuri alimentare cu adevărat eficiente.

Aşa se face că după după cîţiva ani în care U.S. Department of Energy şi National Institutes of Health au demarat Proiectul Genomului Uman (1990), identificînd aproape toate genele ADN-ului nostru, s-a trecut mai departe la un nou proiect şi anume studierea modului în care alimentele pe care le consumăm afectează modul de exprimare a genelor şi cum ne influenţează acestea metabolismul.

Iar astăzi, în întreaga lume există cîteva companii care folosesc aceste descoperi pentru a stabili diete pe baza ADN-ului clienţilor disperaţi să scape de kilogramele în plus. Practic, persoanele care nu reuşesc să slăbească pe nici o cale, ar mai avea o şansă şi anume urmarea unei diete care ţine cont de particularităţile lor pînă la ultimul detaliu. Sau pînă la ultima genă.

Keywords:

alimentatie , dieta , sanatate , ADN

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
231 locuitori

Beleuți este un sat din cadrul comunei Natalievca, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Fălești și la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 231 de locuitori. Satul Beleuți a fost menționat documentar în anul 1900.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.