04 june 2023, 11:30 Health views 20176
04 june 2023, 11:30 Health views 20176

Topul vegetalelor recomandate în perioada postului


Foto: mpinteractiv.ro

Beneficiile acizilor graşi Omega 3 nu se opresc doar asupra sănătăţii cardiovasculare, ci au şi rol de protecţie şi de întărire a sistemului imunitar, făcîndu-ne astfel mult mai puţin predispuşi la virozele specifice primăverii.

Cea mai bogată sursă de Omega 3 este peştele, însă există şi surse vegetale de unde pot fi asimilaţi, dieta mediteraneeană conţinînd mare parte din aceste elemente.

Însă există și surse vegetariene de Omega 3. Să descoperim împreună care sînt acestea:

Seminţe sau ulei de in
Acestea sînt printre sursele cele mai bogate în Omega 3 şi pot fi aruncate practic în orice tip de mîncare, de la iaurt, bolul cu cereale şi lapte, şi pînă la tradiţionala tocăniţă de legume. O singură lingură de ulei de seminţe de in conţine 7,980 mg de acizi graşi Omega 3.

Conopida
Pun pariu că nu ştiai că şi conopida este o sursă excelentă de Omega 3! În plus, conopida conţine şi alte substanţe nutritive benefice pentru sănătate, cum este potasiul, magneziul sau niacina.

O mînă de conopidă are cam 37 de miligrame de Onega 3, însă pentru a asimila mai bine nutrienţii, specialiştii ne recomandă să o călim puţin înainte, timp de 6-7 minute, şi să adăugăm puţin suc de lămîie şi ulei de măsline.

Varză de Bruxelles
O porţie de varză de Bruxelles conţine aproximativ 430 mg de acid alfalinoleic, adică mai mult de jumătate din cantitatea zilnică recomandată.

 

Sursa: gandul.info

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1774
Populația:
1986 locuitori

Bozieni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dubovca și Bozieni. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Hîncești și la 50 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 1986 de oameni. Satul Bozieni a fost menționat documentar în anul 1774.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.