29 july 2022, 10:30 Health views 2105
CNESP recomandă cetățenilor purtarea măștilor de protecție și păstrarea distanței fizice în spații închise
29 july 2022, 10:30 Health views 2105

CNESP recomandă cetățenilor purtarea măștilor de protecție și păstrarea distanței fizice în spații închise

O serie de măsuri și recomandări au fost aprobate joi, 28 iulie, în cadrul ședinței Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP), urmare a creșterii cazurilor de COVID-19 în rîndul populației, în ultimele săptămîni. Astfel, membrii CNESP recomandă cetățenilor purtarea măștilor și păstrarea distanței fizice în spații închise.

Planul național de pregătire și răspuns la infecția cu Coronavirus de tip nou va fi actualizat în conformitate cu evoluția situației epidemiologice și scenariile potențiale, anunță Guvernul, transmite moldovenii.md cu referire la zdg.md.

CNESP a adoptat recomandări privind purtarea măștilor de protecție în instituțiile medico-sanitare publice și private, transportul public, centre comerciale, magazine alimentare și nonalimentare. De asemenea, se recomandă respectarea distanței fizice între persoane de minim un metru, respectarea regulilor de igienă a mîinilor și igienă respiratorie, dar și respectarea, sub proprie răspundere, a regimului de autoizolare de către persoanele infectate.

Măsurile de profilaxie, pentru protecția și prevenirea transmiterii COVID-19, urmează a fi aplicate în cadrul instituțiilor de menire socială, inclusiv a centrelor de plasament temporar pentru refugiați, instituțiilor de educație și în transportul public. Autoritățile susțin că va continua procesul de informare a cetățenilor privind importanța vaccinării în prevenirea bolii.

Potrivit datelor prezentate de Ministerul Sănătății (MS), în perioada 18 – 27 iulie, în R. Moldova au fost înregistrate 5793 de cazuri de infectare cu virusul COVID-19, cu o creștere cu 72,7% comparativ cu săptămîna precedentă.

Source: www.zdg.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1431
Populația:
9878 locuitori

Cricova este un oraş din municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 13 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 9878 de oameni. Orașul Cricova a fost menționat documentar în anul 1431.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.