20 august 2023, 11:30 Health views 16968
20 august 2023, 11:30 Health views 16968

Există dragoste la prima vedere?


Foto: lafiga.ro

Studii recente au demonstrat că sufletul pereche nu este doar o poveste, ci o certitudine. Doar că totul este mai complicat decît pare, anunță evz.ro.

Sociologul Dan McFarland, de la Universitatea Standford, coautorul unui studiu publicat în American Journal of Sociology, a încercat să afle dacă există sufletul pereche.

„Toţi întîlnim o persoană despre care considerăm că arată minunat, iar, în momentul în care deschide gura, ne dăm seama că totul este atît de diferit faţă de ceea ce credeam”, a declarat savantul.

McFarland, în colaborare cu un profesor de ligvistică de la Universitatea Stanford, a studiat speed dating-ul pentru a observa care este rolul comunicării în timpul întîlnirilor scurte.

Prima impresie este importantă, iar McFarland consideră că este primul factor care contribuie la stabilirea unei conexiuni. Femeilor le plac bărbaţii înalţi, bărbaţii sunt atraşi de femeile slăbuţe şi aşa mai departe, dar o singură întrebare în timpul scurtei întîlniri poate schimba totul.

Pentru experimentul lor cercetătorii au recrutat studenţi licenţiaţi de la Standford, deci unele descoperiri nu pot fi aplicate tuturor persoanelor.

Respondenţii au participat la aproximativ 1.000 de sesiuni de speed dating.

Cercetările au demonstrat că femeilor nu le plac întrebările. Astfel, femeile sunt cele care prezintă cele mai puţine probabilităţi de a-şi alege un partener, ele fiind mai selective decît bărbaţii.

Savanții au concluzionat că sufletul pereche există, dar găsirea lui poate avea loc fie într-un minut, fie după îndelungi căutări.

Keywords:

relatii , om , studiu , sentimente

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
805 locuitori

Hîrtop este un sat din cadrul comunei Ghindeşti, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Florești și la 117 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 805 locuitori. Satul Hîrtop a fost menționat documentar în anul 1588.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.