Go to section: Literature
02 march 2023, 15:00 Literature views 2217
Statul va finanța traducerea lucrărilor autorilor autohtoni în limbi străine
02 march 2023, 15:00 Literature views 2217

Statul va finanța traducerea lucrărilor autorilor autohtoni în limbi străine

Statul va finanța traducerea lucrărilor autorilor autohtoni în limbi străine, precum și publicarea acestora peste hotare. Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost adoptat, la ședința plenară de astăzi, cu votul a 65 de deputați.

Astfel, orice editură din străinătate, care are intenția să traducă și să publice un autor din Republica Moldova, va putea aplica la un concurs pentru a obține o susținere financiară din partea statului.

„Republica Moldova are nevoie de o vizibilitate în străinătate atît din punct de vedere literar, cît și din punct de vedere științific. Or, o traducere într-o limbă străină nu va apărea dacă țara din care iese această publicație nu se va îngriji de apariția acestei traduceri”, a adăugat ministrul Culturii, Sergiu Prodan.

O altă prevedere a inițiativei legislative se referă la faptul că Ministerul Culturii va putea finanța și revistele literare și de cultură.

Respectiv, Guvernul urmează aprobe un Regulament-cadru care va prevedea condițiile de finanțare a revistelor culturale, precum și mecanismul de susținere a traducerii și editării cărților în străinătate.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
273 locuitori

Pietrosul Nou este un sat din cadrul comunei Făleştii Noi, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Fălești și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 273 de oameni. Satul Pietrosul Nou a fost înființat în anul 1921.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.