Go to section: Theatre
23 november 2011, 09:53 Theatre views 6023
23 november 2011, 09:53 Theatre views 6023

Deschiderea Festivalului Teatral internaţional "Mold-Fest.Rampa.Ru"

Cea mai importantă manifestare teatrală a toamnei aduce la Chișinău spectacolele din opt ţări ale lumii. Pe 22 noiembrie în sala Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici” din Chișinău va avea loc deschiderea Festivalului Teatral internaţional "Moldfest.Rampa.Ru". Ceremonia de inaugurare va fi urmată de un spectacol în care vor evolua vedetele muzicii moldoveneşti.

Programul promite a fi unul intens, original şi variat. Timp de opt zile publicul va putea admira interpretarea variată a operelor clasice şi piese de teatru, montate după autori contemporani. La festival vor fi prezentate spectacole ale colectivelor teatrale din Rusia, Ucraina, Kazahstan, Israel, Lituania şi chiar Luxemburg. Onoarea Moldovei va fi apărată de teatrul „S uliţî Roz”, Teatrul rus de dramă „A. Cehov”, precum şi de invitaţii din Tiraspol – Teatrul de stat de dramă şi comedie „Nadejda Aroneţkaia”.

Fiecare ţară participantă va prezenta mai multe spectacole, demonstrînd o gamă largă de tradiţii, stiluri şi maniere de interpretare. În total, vor fi montate 24 de spectacole.Pe lîngă acestea, vor fi organizate şi ateliere de măiestrie cu participarea regizorilor, criticilor de teatru şi dramaturgilor cu experienţă. Totodată, în cadrul festivalului, va avea loc o întîlnire cu artistul Poporului al Rusiei Iuri Nazarov şi artista emerită a Rusiei Liudmila Malţeva.

Ediţia a III-a a Festivalului Internaţional al teatrelor de cameră şi spectacolelor de forme mici „Moldfest.Rampa.Ru” se va desfăşura la Chișinău în perioada 22 - 29 noiembrie 2011.

Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
2362 locuitori

Căpriana este un sat şi comună din raionul Străşeni. Căpriana este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Strășeni și la 37 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2362 de oameni. Satul Căpriana a fost menționat documentar în anul 1420.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.