Go to section: Theatre
03 september 2016, 16:21 Theatre views 9127
Turneul MI(N)ORITY la Bălţi, Cahul, Soroca şi Comrat
03 september 2016, 16:21 Theatre views 9127

Turneul MI(N)ORITY la Bălţi, Cahul, Soroca şi Comrat

Ambasada Germană vă invită la reprezentaţiile spectacolului-document „MI(N)ORITY" din cadrul turneului care va avea loc în această lună. Turneul va începe pe data de 14 martie cu reprezentaţia de la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri" din Bălţi. Pe data de 16 martie trupa de artişti se va afla la Cahul (Teatrul muzical-dramatic „Bogdan Petriceicu Haşdeu"), pe data de 21 martie spectacolul va putea fi văzut la Soroca (Teatrul "Veniamin Apostol") iar la sfârşitul lunii martie la Comrat.

Piesa de teatru realizată de dramaturgul Mariana Starciuc şi regizorul Veaceslav Sambriş, abordează diversitatea culturală şi lingvistică a Republicii Moldova, prezintă diferite grupuri şi minorităţi, arătând totodată cum funcţionează diversitatea, dar şi când pot apărea conflicte şi cum ar putea fi soluţionate acestea. Premiera spectacolului-document „MI(N)ORITY" a avut loc pe data de 5 noiembrie 2015 în incinta Tipografiei 5 din Chişinău.

Spectacolul-document face parte din şirul de evenimente demarate de către ambasadă pe parcursul anului trecut sub motto-ul "Să creăm diversitatea împreună ".

Reprezentaţiile vor începe la ora 18.00. Intrarea este liberă.

Source: www.chisinau.diplo.de

Keywords:

spectacol , teatru , localitati

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1945
Populația:
253 locuitori

Chirilovca este un sat din cadrul comunei Vinogradovca, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Taraclia și la 157 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 253 de oameni. Satul Chirilovca a fost întemeiat în anul 1945.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.