Go to section: Theatre
29 march 2016, 10:30 Theatre views 6435
„Magia Teatrului” în fotografii
29 march 2016, 10:30 Theatre views 6435

„Magia Teatrului” în fotografii

Începînd cu 25 martie, vizitatorii Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu" vor avea ocazia nu numai să urmărească spectacolele pe scena acestuia, dar să și admire o expoziție de fotografii vernisată în foaier.

Expoziția se numește „Magia Teatrului" și va fi deschisă pînă la finele stagiunii curente, informează NOI.md.

Expoziția cuprinde 45 de fotografii în care apar scene din spectacole de operă și balet, momente exclusive din arta lirică a Republicii Moldova, dar și actori străini, invitați ai Festivalului „Invită Maria Bieșu".

„În fotografii sînt surprinși actori precumMihail Munteanu, Vladimir Dragoș, Iurie Gîscă. Acestea au fost făcute pe parcursul ultimilor trei ani. Cea mai veche dintre ele este o poză din 2012, unde a fost imortalizată opera «Manon»", a specificat autoarea expoziției, fotografa Ludmila Kucera, intervievată de NOI.md.

Potrivit organizatorilor, expoziția este organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului și este un semn de recunoștință și de mulțumire către toți lucrătorii și artiștii TNOB, pentru spectacolele dăruite, pentru titanica muncă creatoare și pentru emoțiile sublime oferite publicului larg.

Autoarea expoziției ne-a mărturisit că își dorea ca această expoziție să poarte o altă denumire, însă i s-a părut mult prea lungă, din acest motiv, a rămas la varianta „Magia Teatrului". „Am vrut să transmit frumusețea teatrului. Îmi place mult ceea fac. Publicul vine la teatru, urmărește un spectacol, apoi pleacă. Aceste fotografii sînt niște momente înghețate, datorită cărora oamenii vor putea vedea, răscoli printre amintiri și își vor dori din nou să revadă acel spectacol", a afirmat fotografa.

Vernisajul expoziției va avea loc la ora 11.00.

Reamintim că informații exhaustive despre Personalități ale teatruluiIstoria teatruluiTeatreDramaturgia teatralăActori de teatru și Evenimente teatrale pot fi găsite la compartimentul «Cultura» al proiectului moldovenii.md.

 

Source: www.noi.md

Keywords:

teatru , fotografie , cultura

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1792
Populația:
1059 locuitori

Pocrovca este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Pocrovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Pocrovca este situat la 25 km est de oraşul Donduşeni şi la 196 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1059 de oameni. Satul Pocrovca a fost menționat documentar în anul 1792.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.