Go to section: Theatre
22 april 2016, 11:30 Theatre views 7020
„Don Quijote” revine pe scena Teatrului de Operă și Balet (Foto)
22 april 2016, 11:30 Theatre views 7020

„Don Quijote” revine pe scena Teatrului de Operă și Balet (Foto)

Baletul „Don Quijote" va fi jucat din nou pe scena Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu" din Chișinău.

Premiera va avea loc pe 22 aprilie. Alături de trupa din Moldova, vor evolua și soliști străini, informează NOI.md.

Baletul „Don Quijote" aduce în prim-plan povestea celor doi îndrăgostiți, Kitri și Basilio, avînd drept sursă de inspirație un episod din binecunoscutul roman al lui Miguel de Cervantes „Don Quijote de la Mancha", și se bucură de o mare popularitate datorită caracterului dansant al muzicii.

Rolurile lui Kitri și Basilio vor fi jucate de soliștii Operei Naționale Române din Iași. „Am lucrat foarte mult la acest spectacol. Este unul foarte frumos și comic. Mă simt fenomenal la Chișinău", a menționat, intervievat de NOI.md, Vlad Mărculescu, cel care interpretează rolul lui Basilio. La fel, despre personajul său, actorul a declarat că „este unul foarte curajos, vesel, se joacă cu fetele de pe scenă".

Kotomi Hoshino, actrița care o interpretează pe Kitri, este din Japonia, dar la fel lucrează la Iași. Aceasta ne-a mărturisit că se simte foarte bine la Chișinău. Este entuziasmată de teatru și colegii cu care lucrează și, mai mult decît atît, își iubește personajul, deoarece este unul serios, dar, în același timp, hazliu. „Este o asemănare între mine personal și Kitri. Îmi place să cochetez cu Basilio", a declarat Kotomi pentru NOI.md.

Spectacolul va atinge cote maxime prin măiestria dirijorului Svetlana Popov, dar și a soliștilor de balet Anastasia Homițcaia, Eugeniu Tcaci, Tudor Tudose, Mariana Anghilinici și mulți alții.

Premiera acestui balet la Chișinău a avut loc pe 16 mai 1986 la Teatrul Academic de Stat de Operă și Balet „A.S. Pușkin " al RSS Moldovenești și iată că după o pauză îndelungată este readus în fața publicului din Moldova.

Spectacolul va începe la ora 18.00.

Reamintim că informații exhaustive despre Personalități ale teatruluiIstoria teatruluiTeatreDramaturgia teatralăActori de teatru și Evenimente teatrale pot fi găsite la compartimentul «Cultura» al proiectului moldovenii.md.

Source: www.noi.md

Keywords:

teatru , balet , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1836
Populația:
2224 locuitori

Ştefăneşti este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Prodăneştii Vechi și Ştefăneşti. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Florești și la 106 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2224 de oameni. Satul Ștefănești a fost menționat documentar în anul 1836.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.