Go to section: Theatre
15 november 2016, 12:30 Theatre views 7269
Teatrul „Mihai Eminescu”, dublu premiant la Festivalul de Comedie din Galaţi
15 november 2016, 12:30 Theatre views 7269

Teatrul „Mihai Eminescu”, dublu premiant la Festivalul de Comedie din Galaţi

Teatrul Naţional „Mihai Eminescu" din Chişinău a fost dublu premiant la Festivalul de Comedie din Galaţi. Vodevilul „Aveţi ceva de declarat?", în regia lui Petru Hadîrcă, jucat de echipa Teatrului, a fost desemnat drept cel mai bun spectacol în cadrul Festivalulului Naţional de Comedie 2016 din România.

De asemenea, rolul Camille din aceeaşi piesă, i-a adus actorului Ghenadie Gîlcă, artist emerit, premiul pentru cel mai bun rol secundar masculin.

Premiera comediei „Aveţi ceva de declarat?" a avut loc în luna aprilie curent, la Chişinău. „O comedie clasică, realizată după toate canoanele genului. Un text coerent înnobilând ritmul neobosit al spectacolului", a afirmat despre piesa învingătoare Doina Papp, membra juriului, critic, istoric de teatru, publicistă şi membră UNITER.

Festivalul a avut loc în perioada 5-13 noiembrie, aflîndu-se la cea de-a 28-a ediție.

Source: ipn.md

Keywords:

Festival , premiu , teatru

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
1246 locuitori

Malinovscoe este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Malinovscoe și Lupăria. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Rîșcani și la 186 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1246 de oameni. Satul Malinovscoe a fost menționat documentar în anul 1437 cu denumirea Balanu.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.