Go to section: Theatre
28 november 2016, 11:01 Theatre views 6267
Noul sediu al Teatrului „De pe strada Trandafirilor”, în paragină (Video)
28 november 2016, 11:01 Theatre views 6267

Noul sediu al Teatrului „De pe strada Trandafirilor”, în paragină (Video)

În anul 2002, autoritățile au început finanțarea construcției unui nou sediu pentru Teatrul „De pe strada Trandafirilor" din capitală.

În 2008 finanțarea a încetat și, prin urmare, lucrările au fost stopate. În prezent această clădire, construită doar pe jumătate, stă în paragină.

Potrivit directorului Teatrului, Iuri Harmelin, cînd a pornit construcția, erau necesari doar 5,5 milioane de lei, cu trecerea timpului însă această sumă s-a mărit și va continua să crească, dacă nu se vor întreprinde măsurile necesare. Pînă în 2008 au fost investiți peste nouă milioane de lei, iar actualmente este nevoie de o sumă de 12-13 milioane de lei pentru a duce la bun sfîrșit ceea ce a fost început încă în 2002.

„Acum, acolo a crescut o pădure verde, atît în jurul clădirii, cît și înăuntrul ei. Guvernarea nu manifestă interes față de acest proiect. Sperăm că măcar noua guvernare să se intereseze de acest sediu", a declarat Harmelin.

Potrivit lui, există mai multe persoane înstărite care și-ar dori să finanțeze construcția dată, însă se confruntă cu impedimente birocratice, fapt nu le permite realizarea proiectului pînă la capăt.

Source: www.noi.md

Keywords:

clădire , Chisinau , teatru

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1470
Populația:
1914 locuitori

Pecişte este un sat şi comună din raionul Rezina. Pecişte este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 33 km de orașul Rezina și la 112 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1914 oameni. Satul Peciște este menționat documentar în anul 1470.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.