Go to section: Theatre
28 march 2017, 14:50 Theatre views 42232
Uniunea Teatrală și-a desemnat cîștigătorii
28 march 2017, 14:50 Theatre views 42232

Uniunea Teatrală și-a desemnat cîștigătorii

Pe 27 martie, întreaga comunitate teatrală a marcat Ziua Mondială a Teatrului.

Cu acest prilej, la Chișinău s-a desfășurat cea de-a XVI-a ediție a premiilor Uniunii Teatrale din Republica Moldova.

Astfel, au fost premiați cei mai buni actori, regizori și piese de teatru. Cel mai bun spectacol al anului a fost desemnată piesa „Casa mare" de Ion Druță, în regia lui Sandu Cozub de la Teatrul Național „Mihai Eminescu". Acest spectacol i-a adus lui Cozub premiul pentru cea mai bună lucrare regizorală.

Premiul pentru cel mai bun rol feminin i-a revenit actriței de la Teatrul Dramatic Rus de Stat „A.P. Cehov" Svetlana Tuz. Iar artistul Artiom Mazur a primit premiul pentru cel mai bun rol masculin, jucîndu-l pe Valtolomei Sidorovici Kopeikin, din spectacolul „Дом на Петербургской стороне...".

Teatrul Republican de Păpuși „Licurici" a cîștigat premiul pentru cel mai bun spectacol de păpuși. Piesa care i-a adus acest trofeu este „Легенда о добром сердце" după Iaroslav Vodrajeka.

Premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin a mers la actrița Teatrului Național „Mihai Eminescu" Doina Severin, iar cel mai bun rol secundar masculin a fost ridicat de actorul Teatrului Național „Satiricus I.L. Caragiale" Viorel Cornescu.

Directorul general al Centrului de Cultură și Artă „Ginta Latină", Tudor Țarină, a fost decernat cu un premiu special din partea juriului – „Eugeniu Ureche".

Actrița Teatrului Național „Mihai Eminescu" Viorica Chirca s-a învrednicit de premiul de excelență.

Reamintim că informații amănunțite despre Personalități ale teatruluiIstoria teatruluiTeatreDramaturgia teatralăActori de teatru și Evenimente teatrale pot fi găsite la compartimentul «Cultura» al proiectului moldovenii.md.

Source: noi.md

Keywords:

cultura , teatru

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1723
Populația:
1569 locuitori

Cupcui este un sat şi comună din raionul Leova. Cupcui este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Leova și la 91 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1569 de oameni. Satul Cupcui a fost menționat documentar în anul 1723.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.