Go to section: Theatre
03 september 2019, 11:50 Theatre views 52898
03 september 2019, 11:50 Theatre views 52898

Mergi la teatru şi scapă de depresie!

Demult nu mai este un secret că pasiunea pentru artă îmbunătățește starea de spirit şi alungă gîndurile rele.

Deaceea, dacă vrei să scapi de depresie, este timpul să participi la viaţa culturală: pictura, dansul, muzică, excursiile la cinema şi teatru sînt benefice pentru starea emoţională şi fizică. La această concluzie au ajuns oamenii de știință de la o universitate norvegiană care au studiat circa 50.000 de voluntari, informează Sciencedaily.com.

"Există o relaţie pozitivă între sănătate şi pasiunea pentru arta", - remarcă profesorul Holman. În acelaşi timp, studiul a arătat ca bărbații se simt mai fericiți și mai puțin predispuși la depresie prin implicarea în viaţa culturală a oraşului, decît femeile.

Dar cel mai mult cercetătorii au fost surprinși de faptul că efectul pozitiv nu depinge de statutul social al voluntarilor: şi la un şofer de taxi, şi la preşedintele băncii la fel scădea probabilitatea de a deveni depresivi după o vizită la teatru. Dar este de remarcat faptul că participarea la viaţa culturală nu are nici un efect asupra anxietății.

În ciuda rezultatului pozitiv al studiului, profesorul Holman avertizează că acest lucru nu este suficient pentru a afirma că există o relație directă  dintre starea de sănătate și activitatea culturală a omului.

Keywords:

depresie , teatru , cultura

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1895
Populația:
88 locuitori

Prisaca este un sat din cadrul comunei Hîrtop, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Cimișlia și la 66 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 88 de oameni. Satul Prisaca a fost menționat documentar în anul 1895.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.