Go to section: Theatre
20 february 2020, 12:00 Theatre views 3310
Teatrul Dramatic de Stat pentru Tineret „S Uliţî Roz” va purta numele lui Iurie Harmelin
20 february 2020, 12:00 Theatre views 3310

Teatrul Dramatic de Stat pentru Tineret „S Uliţî Roz” va purta numele lui Iurie Harmelin

Teatrul Dramatic de Stat pentru Tineret „S Uliţî Roz" va purta numele lui Iurie Harmelin, fondatorul, conducătorul artistic şi regizorul principal al teatrului.

O hotărîre în acest sens a fost votată de către miniștri, scrie Noi.md cu referire la unimedia.info.

„Iurie Harmelin, Maestru în artă, Profesor emerit al Republicii Moldova, Cavaler al Ordinului Gloria Muncii, Cavaler al Ordinului Republicii, a absolvit Institutul de stat de limbi străine din Peatigorsk, Federaţia Rusă, Şcoala Teatrală Superioară „B.V. Şciukin" din Moscova, specialitatea Regie, de pe lîngă Teatrul Academic „Yevgeni Vakhtangov".

Pe parcursul activităţii sale, Iurie Harmelin a promovat şi valorificat veritabile creaţii teatrale, atît pe scenele din ţară, cît şi la diverse foruri artistice internaţionale. Este fondatorul Festivalului internaţional de teatru „Moldfest.rampa.ru" în cadrul căruia participă cele mai reprezentative colective din ţară şi de peste hotare", se arată în nota informativă a hotărîrii de Guvern.

Source: noi.md

Keywords:

teatru , cultura

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1809
Populația:
959 locuitori

Balabanu este un sat şi comună din raionul Taraclia. Balabanu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Taraclia și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 959 de oameni. Satul Balabanu a fost menționat documentar în anul 1809.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.